OpenATV (7.5.x) a zobrazenie hlavného menu pri zapnutí

Moderátoři: EnoSat, peter54, 9000peter

Odpovědět
lubost

OpenATV (7.5.x) a zobrazenie hlavného menu pri zapnutí

Příspěvek od lubost »

Mám prijímač v standby mode, zapnem ho, nabehne obraz a o sekundu-dve sa zobrazí hlavné menu. Stále ho musím zrušiť s diaľkovým ovládačom.
V inom prijímači, ktorý používajú hostia, snažil som sa zablokovať prístup k väčšine možnosti. Jednak preprogramovaním tlačidiel na diaľkovom ovládači, tak aj samotný prístup do menu, ktoré je riešené cez systémové PIN.
Aby bežný používateľ riešil iba sledovanie TV a zbytočne nezasahoval do systémových nastavení prijímača.
V tomto prijímači sa teda namiesto Menu zobrazí hláška o zadaní PIN (keďže prístup je zamknutý) a užívateľ musí stlačiť Exit.
Je možné nejakým spôsobom vypnúť to úvodné zobrazenie základného menu? ak by sa zobrazovalo po reštarte, teda prvykrát, to by som ešte pretrpel... ale v podstate po každom zapnutí :-(
Taktiež je možnosť nastaviť iný PIN (zámok) práve pre tu systémovú ochranu menu a iný pre prístup k programom podľa veku?
Pretože v menu je iba jedna možnosť na nastavenie PINu a následne iba odklikám, čo všetko bude týmto "zámkom" chránené...
(či sa to nedá nejako ináč nastaviť)

Vďaka, Ľubo
EnoSat
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: OpenATV (7.5.x) a zobrazenie hlavného menu pri zapnutí

Příspěvek od EnoSat »

Na toto by sa asi hodilo Neutrino, kde sa da vybrat ktore polozky z menu su viditelne a ktore nie, ale ochranu PINom som neoveroval
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
slax78
CS Odborník
CS Odborník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od slax78 »

lubost píše: 02 bře 2026 17:57 Mám prijímač v standby mode, zapnem ho, nabehne obraz a o sekundu-dve sa zobrazí hlavné menu. Stále ho musím zrušiť s diaľkovým ovládačom.
V inom prijímači, ktorý používajú hostia, snažil som sa zablokovať prístup k väčšine možnosti. Jednak preprogramovaním tlačidiel na diaľkovom ovládači, tak aj samotný prístup do menu, ktoré je riešené cez systémové PIN.
Aby bežný používateľ riešil iba sledovanie TV a zbytočne nezasahoval do systémových nastavení prijímača.
V tomto prijímači sa teda namiesto Menu zobrazí hláška o zadaní PIN (keďže prístup je zamknutý) a užívateľ musí stlačiť Exit.
Je možné nejakým spôsobom vypnúť to úvodné zobrazenie základného menu? ak by sa zobrazovalo po reštarte, teda prvykrát, to by som ešte pretrpel... ale v podstate po každom zapnutí :-(
Taktiež je možnosť nastaviť iný PIN (zámok) práve pre tu systémovú ochranu menu a iný pre prístup k programom podľa veku?
Pretože v menu je iba jedna možnosť na nastavenie PINu a následne iba odklikám, čo všetko bude týmto "zámkom" chránené...
(či sa to nedá nejako ináč nastaviť)

Vďaka, Ľubo
na to ti dam jednoduchy liek ktory funguje pre tieto "navstevy" uz skoro 20 rokov .
Podlep vsetky tlacitka na DO a nechaj len ovladanie hlasitosti,prepnutie kanalov CH+ / CH- ,numericku klavesnicu a ON/OFF.

Nic viac a budes mat dlhe roky pokoj.Kamosi mali hotely,kde ake apartmany a to bolo sustavne tieto problemy s hostami.
Po podlepeni tlacitok na DO problemy zmizli 8-)

Na tie dospelacke kanaly 18+ pre zadanie PIN ti bude stacit ta numericka klavesnica nezablokovana.
lubost

Příspěvek od lubost »

cestou podlepovania by som nechcel ísť... lebo to nevyrieši môj problém.
V podstate na DO mám všetko už zablokované, prípadne nastavené, že sa otvorí niečo "dovolené" po stlačení tlačidla.
Na staručkom Dreamboxe DM7000 s OpenATV 7.1 iba po reštarte po nabehnutí programu sa po chvíli zobrazí hlavné menu. Po ukončení a vypnutí sa pri klasickom zapnutí už toto neopakuje. Až do najbližšieho reštartu.
Na novšom Zgemma H8.2H s OpenATV 7.3 ani po reštarte, ani po klasickom zapnutí Hlavné menu sa neobjavuje. Tam je všetko OK. Ak teda aj na DO nevyvolám túto možnosť. Vtedy ale požaduje zadanie PIN, lebo to mám takto nastavené. Ak potrebujem ja ako správca riešiť veci na danom prijímači, aby som sa dostal do nastavení.
Na najnovšom Zgemma H8.2H s OpenaTV 7.5 po každom spustení (a teda aj po reštarte) sa po chvíli snaží spustiť hlavné menu, keďže je chránené systémovým PIN, tak sa zobrazí výzva na zadanie toho PIN. Ak dám Exit, prijímač normálne funguje, ale po každom zapnutí je potrebné stláčať Exit, lebo opäť naskočí požiadavka na zadanie PIN (keďže zakaždým sa chce zobraziť Hlavné menu).
Mám aj VU+ UNO4K SE s OpenATV 7.5 a tam hlavné menu ani po reštarte, ani po klasickom zapnutí nenabieha.
Takže nerozumiem, od čoho to záleží, či sa po reštarte/zapnutí aktivuje na obrazovke Hlavné menu...

Lubo
sky59
CS Odborník
CS Odborník
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 22 poděkování

Příspěvek od sky59 »

najprv by som zrusil standby mod, zere to stale ako keby to bezalo, jedine plny shutdown, kto chce pozerat pocka si 50 sekund

a tlacitka som odeditoval subor mapujuci dialkove ovladanie, nemusis nic lepot a otvarat, ak potrebujes vratis subor naspat cez SSH pristup, ten je pod systemovym heslom
Týpek

Příspěvek od Týpek »

čo keby si vytvoril k tomu skript, ktorý si nadefinuješ čo má urobiť prijimac po štarte? plus namapovať ovladač (napriklad vyvolanie menu nie stlačenie menu ale dlhe stlacenie menu a pod)
lubost

Příspěvek od lubost »

môžem poprosiť o postup, ako takýto skript urobiť? prípadne nejaký iný vzor, ktorý by som si naštudoval...?
zatiaľ som až takéto veci neriešil...

Vďaka...

Ľubo
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05 bře 2026 16:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
Spacer
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od Spacer »

Príklad scriptu na spúšťanie boxu. Je to v podstate súbor linuxových príkazov. Dá sa tak zautomatizovať prakticky akákoĺvek úloha pre box.
.. a nejaké tie command key pre Enigmu 1 (simulácia stlačenia klávesy na ovládačke), ale niečo funguje stále:

Kód: Vybrat vše

{Command} is (slight differences to the Enigma1 WebIF):
#               
#               116 Key "Power"	
#               2   Key "1"	 
#               3   Key "2"	
#               4   Key "3"	
#               5   Key "4"	
#               6   Key "5"	
#               7   Key "6"	
#               8   Key "7"	
#               9   Key "8"