VU+ Uno 4K a modul CAM 803

Diskusia, nastavenia

Moderátoři: EnoSat, peter54, 9000peter

Odpovědět
or-horo

VU+ Uno 4K a modul CAM 803

Příspěvek od or-horo »

Ahoj všem,

tátovi po asi 20 letech shořela karta Irdeto ICE

VU+ UNO 4K SE, VTI (nevím teď verzi)

Možné řešení: Koupit nový CAM modul. Aktuálně (prosinec 2025) je na trhu jen CAM 803 (Nagra) s integrovanou virtuální kartou.

Problém: Četl jsem, že tento přijímač má od výrobce pouze certifikaci pro CI, nikoliv CI+ a CAM 803 vyžaduje právě CI+ 1.3/1.4. Byla recenze na Parabola.cz, kde bylo ověřeno, že s pluginem CI+ to lze zprovoznit. Pozdější články však tvrdily, že Skylink aktivoval zvýšenou úroveň ochrany, která mimo jiné kontroluje platné certifikáty (prý kvůli zkvalitňování služeb :D ) a najednou to fungovat přestalo. Modul vyhodnotil VU+ jako nekompatibilní přijímač.

Dotaz: Jaká je situace v prosinci 2025. Existuje schůdná cesta, jak CAM 803 zprovoznit ve VU+ UNO 4K SE? Nebo je to už minulost. Chtěl jsem se vyhnout kupování 2nd hand karty. Karta ICE už má zablokováno asi 25% programů a může se stát, že brzy bude odpojená úplně. Totéž Irdeto. V úvahu přichází ještě starší Viacess, který ve čtečkách CI fungoval, ale ten už taky nejde oficiálně sehnat.

Máte s tím někdo zkušenosti? Jak jste to vyřešili vy?

Děkuji.
digisat
Dal poděkování: 44 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: VU+ Uno 4K a modul CAM 803

Příspěvek od digisat »

Karta ICE určitě nic zablokovaného nemá...použij správný Oscam... :!:
slax78
CS Odborník
CS Odborník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od slax78 »

Môžem vedieť ako si dospel ka názoru že ta karta “shořela” ?
VTronik
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 49 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování

Příspěvek od VTronik »

or-horo píše: 13 pro 2025 20:39 Ahoj všem,

tátovi po asi 20 letech shořela karta Irdeto ICE

VU+ UNO 4K SE, VTI (nevím teď verzi)

Možné řešení: Koupit nový CAM modul. Aktuálně (prosinec 2025) je na trhu jen CAM 803 (Nagra) s integrovanou virtuální kartou.

Problém: Četl jsem, že tento přijímač má od výrobce pouze certifikaci pro CI, nikoliv CI+ a CAM 803 vyžaduje právě CI+ 1.3/1.4. Byla recenze na Parabola.cz, kde bylo ověřeno, že s pluginem CI+ to lze zprovoznit. Pozdější články však tvrdily, že Skylink aktivoval zvýšenou úroveň ochrany, která mimo jiné kontroluje platné certifikáty (prý kvůli zkvalitňování služeb :D ) a najednou to fungovat přestalo. Modul vyhodnotil VU+ jako nekompatibilní přijímač.

Dotaz: Jaká je situace v prosinci 2025. Existuje schůdná cesta, jak CAM 803 zprovoznit ve VU+ UNO 4K SE? Nebo je to už minulost. Chtěl jsem se vyhnout kupování 2nd hand karty. Karta ICE už má zablokováno asi 25% programů a může se stát, že brzy bude odpojená úplně. Totéž Irdeto. V úvahu přichází ještě starší Viacess, který ve čtečkách CI fungoval, ale ten už taky nejde oficiálně sehnat.

Máte s tím někdo zkušenosti? Jak jste to vyřešili vy?

Děkuji.
Karta ICE dekóduje při použití správného řešení všechny programy stejně jako karta irdeto. Zde na fóru je správný oscam, který to umožňuje. Jen nerozumím, co znamená "karta shořela"?
VU+Duo4KSE (OpenATV 7.6, 2TB SSD Samsung)
VU+Duo2 (OpenATV 7.6, 1TB SSD Patriot)
Skylink, T90
:01:
Spacer
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od Spacer »

... a ešte cpať tam nejaký modul. Ble...
VU+Duo², BH 3.0.9, skin Red Sea
AB IPBox TWO, Android TV 8.0, Skylink
Formuler Z7+, Android 7.0
or-horo

Příspěvek od or-horo »

slax78 píše: 13 pro 2025 21:43 Môžem vedieť ako si dospel ka názoru že ta karta “shořela” ?
Zhnědl čip, zhnědl plast okolo něj??? Jakože nezežloutl, ale je to tmavě hnědá barva. Každopádně karta nejede v žádném přijímači, nepomohl ani reset přes ty jejich webové stránky. Občas naskočí obraz na pár sekund a pak zmizí a zase to několik hodin nejede. Bavíme se o přijímačích, na kterých několik let nikdo nic neměnil.

Takže vy tvrdíte, že stačí nahrát novější verzi OSCAM a že kdyby měl funkční kartu, takže by mu i ty programy, které mu teď nefungují, normálně šly?

Protože před lety jsem četl článek, kde Skylink oznámil, že bude postupně odpojovat všechny služby na starých kartách ICE. Nové programy už nepřipojí. Dokonce měly být ICE karty do konce roku 2023 odpojené úplně. Dosti se to tenkrát řešilo.

Já se přiznám, že tohle jde už dlouho mimo mě, protože už 7 let satelit neprovozuji. Používal jsem ho jen na DVB-C (UPC) a teď už tam mám jen DVB-T2.

Jde mi tedy o to, zda má ještě vůbec smysl v bazaru kupovat nějakou použitou ICE kartu, když se to má postupně odpojovat. Nechci dopadnout tak, že to koupím a fakt tam ty programy nebudou fungovat a za dva nebo tři roky mi to odpojí. Zaregistrovat už to nejde. Jde jen převzít účet po někom, kdo to doteď provozoval.

Jste si tedy tím tvrzením, že lze i ty programy, které teď na té kartě nejedou zprovoznit čistě jen tím, že použiju novější verzi OSCAM?
9000peter
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 58 poděkování
Dostal poděkování: 293 poděkování

Příspěvek od 9000peter »

Moja ICE karta.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Však vieš...

Zlaté pravidlo

Octagon sf 4008 + Samsung SPF 107H = LCD4Linux

Kto pamätá legendárnu zvučku *EUROSPORT* nádhera že.... ;)
or-horo

Příspěvek od or-horo »

Děkuji za důkaz. že to tak skutečně funguje. Mám z toho oči na vrch hlavy.

Přemýšlím, jestli tedy táta neměl starý OSCAM (má myslím 1.20) a nebo, jestli čirou náhodou třeba nejede ještě v Cryptworks režimu. U mě doma jsem si kdysi zjišťoval, v jakém CAID mi programy jedou a šlo to v Irdeto, ale u něj jsem to nezjišťoval nikdy. To by mohl taky hypoteticky vysvětlit, proč mu velká část programů, zejména Canal+ nejedou. V podstatě všechny, které přidali někdy později a už je na Cryptworks nenapojili. Sice bych se tomu divil, ale možné by to bylo. Ale přísahal bych, že v době, kdy jsem mu to instaloval, tak tehdy mu jely všechny programy. Ladil jsem je ručně (přidával frekvence a parametry) a všechno tam tenkrát bylo. A od té doby, než se to naučil, jsem mu každý rok ručně ladil programy. Nevím. Ale už jsem to hezkých pár let nedělal.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 14 pro 2025 15:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
VTronik
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 49 poděkování
Dostal poděkování: 34 poděkování

Příspěvek od VTronik »

or-horo píše: 14 pro 2025 12:49 Zhnědl čip, zhnědl plast okolo něj??? Jakože nezežloutl, ale je to tmavě hnědá barva. Každopádně karta nejede v žádném přijímači, nepomohl ani reset přes ty jejich webové stránky. Občas naskočí obraz na pár sekund a pak zmizí a zase to několik hodin nejede. Bavíme se o přijímačích, na kterých několik let nikdo nic neměnil.
Vezmi tvrdou gumu na gumování a tou gumou vygumuj (vyčisti) kontakty na kartě. Mohlo by to pomoci.
or-horo píše: 14 pro 2025 12:49 Takže vy tvrdíte, že stačí nahrát novější verzi OSCAM a že kdyby měl funkční kartu, takže by mu i ty programy, které mu teď nefungují, normálně šly?
Ano.
or-horo píše: 14 pro 2025 12:49 Protože před lety jsem četl článek, kde Skylink oznámil, že bude postupně odpojovat všechny služby na starých kartách ICE. Nové programy už nepřipojí. Dokonce měly být ICE karty do konce roku 2023 odpojené úplně. Dosti se to tenkrát řešilo.
Neřešilo se vypnutí karet, ale přechod na vyšší zabezpečení a to i karty ICE umí. Se správnou verzí oscamu a přepnuté do režimu irdeto.
or-horo píše: 14 pro 2025 12:49 Jde mi tedy o to, zda má ještě vůbec smysl v bazaru kupovat nějakou použitou ICE kartu, když se to má postupně odpojovat. Nechci dopadnout tak, že to koupím a fakt tam ty programy nebudou fungovat a za dva nebo tři roky mi to odpojí. Zaregistrovat už to nejde. Jde jen převzít účet po někom, kdo to doteď provozoval.
Pokud dojde na výměnu karet pro příjem, tak to ví pouze operátor. To tu nikdo zaručit nemůže. Karet je ale v oběhu stále velké množství a plně funkčních.
or-horo píše: 14 pro 2025 12:49 Jste si tedy tím tvrzením, že lze i ty programy, které teď na té kartě nejedou zprovoznit čistě jen tím, že použiju novější verzi OSCAM?
Ano, viz výše.
VU+Duo4KSE (OpenATV 7.6, 2TB SSD Samsung)
VU+Duo2 (OpenATV 7.6, 1TB SSD Patriot)
Skylink, T90
:01:
or-horo

Příspěvek od or-horo »

Moc děkuji
:03:
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 14 pro 2025 15:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
Spacer
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od Spacer »

viewtopic.php?p=10478#p10478

Hlavne sa nikde príliš nevykecávať o Oscame, napr. na Parabole, aj keď je to verejné tajomstvo, ale načo dráždiť hada bosou nohou. Nikto nepotvrdil, že by už v Skylinku definitívne rezignovali na zabezpečenie sat. vysielania, hoci to začína vyzerať, že plány sú do budúcna v prospech internetovej TV.
VU+Duo², BH 3.0.9, skin Red Sea
AB IPBox TWO, Android TV 8.0, Skylink
Formuler Z7+, Android 7.0
vogel5
Dal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od vogel5 »

Z vlastních zkušeností, vím že Go-Sat 7010 dokáže po letech kartu doslova roztavit. Z některých kusů jsem ani kartu nedokázal vyndat, u ostatních byly čipy tak prohnuté, že přestaly dosedat a karta nefungovala. U několika jsem objednal náhradní kartu ze Skylinku, přišla již M7. Kdo chtěl lepší než Skylink stroj, tak jsem se správným oscamem kartu normálně zprovoznil.
Vu+ DUO 4k SE , Zgemma H9 Combo , OpenATV 7.6 , Egami 11.0
Odpovědět

Zpět na „CAM Moduly, USB čítačky kariet, Karty“