Oracle VM Virtualbox Manager

Sem dávať všetko o raspberry pi, orange pi a podobných - všetky linux témy, ktoré sa netýkajú priamo STB

Moderátoři: 9000peter, peter54, EnoSat

Odpovědět

Paci sa?

Ano
6
100%
Nie
0
Žádná hlasování
Nechapem
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů: 6
Uživatelský avatar
peter54
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 423
Registrován: 19 úno 2022 19:01
Dal poděkování: 64 poděkování
Dostal poděkování: 165 poděkování

Oracle VM Virtualbox Manager

Příspěvek od peter54 »

Kto si chce neinvesticne odskusat "ozajstny" linux a ma PC s Windows 7 alebo 10, moze si instalovat bezplatny Oracle VM Virtualbox. Tento program umoznuje vytvorit v ramci pamate pocitaca beziaci operacny system. Da sa tam nahodit windows od verzie 3.1 vyssie, bezne distribucie linuxu ako ubuntu, debian, fedora .. je ich tam snad 20 a mnoho dalsich pre mna exotickych. Dolezite je mat pre dany system instalacne medium (pre linux sa da lahko a legalne stiahnut) a pre niektore hlavne nelinuxy moze byt potrebne mat legalnu licenciu. Samotne PC nesmie byt uplna lemra a musi mat dostatok pamate. Ja to pouzivam na staruckom intel core i5 64 bit W10, 8GB pamate a 512GB SSD diskom, ale malo by to ist aj na trocha slabsich strojoch.
Pre zaciatok je treba si stiahnut z dva balicky, Oracle VM VirtualBox Base Packages - obsahuje managera v ktorom sa vytvaraju a spustaju virtualne stroje a VBox GuestAdditons ktore su potrebne aby si virtualny stroj rozumel s host systemom. Dalsia potrebna vec je instalacne medium typicky iso obraz instalacneho media napriklad ubuntu alebo debian a tak dalej.
Potom si mozte sami zbudovat oscam pomocou simplebuild, pracovat s web browserom, pisat dokumenty v openoffice, ucit sa linux nastroje. Kto sa boji, zeby nieco mohol pokazit, moze si stroj po instalacii naklonovat a defacto ho bez rizika nutnosti novej instalacie kludne zdemolovat.


Kto sa do toho da, netreba sa bat, rad pomozem. Otazky piste sem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
f4t, sf8008, skylink, antiksat, 13, 16, 19, 23, 28, orange pi, rpi2b, odroid c4
🎗️🇺🇦
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů