Migrace Freesat na Astru 23.5

Moderátoři: 9000peter, peter54, EnoSat

Odpovědět
franta12
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 53
Registrován: 24 úno 2022 22:11
Dal poděkování: 12 poděkování

Migrace Freesat na Astru 23.5

Příspěvek od franta12 »

Stěhování freeSATu začne v dubnu.

Stěhování freeSATu začne v dubnu a bude probíhat do konce roku 2022
Zákazníky satelitní platformy freeSAT čeká přesměrování přijímací paraboly ze satelitů Thor na družici Astra 3B. Tedy na pozici, kde již vysílá česko-slovenský Skylink. Hotovo bude na konci tohoto roku.

Přesměrování parabol freeSATu
Na začátku druhého kvartálu letošního roku má společnost M7 Group, provozovatel platformy freeSAT, v úmyslu zahájit přesměrování parabol z pozice 1°W na 23,5°E..
Provozovatel nechce akci uspěchat.
Přechod stávajících zákazníků na Astru bude v uvozovkách "pozvolný" do konce roku 2022.

"Dobrovolná" migracre freeSATu na Astru. Co zákazníci kteří technicky nejsou schopni natočení antány provést zdůvodu stavební polohy atd?

Stěhování freeSATu na Astru a tedy i přesměrování přijímacích antén na nový satelit bude provozovatel motivovat výhodnou nabídkou. To jsem zvědav.

"Zákazníci letos dostanou výhodnou nabídku pro dobrovolnou migraci. Kdo bude mít zájem, bude moci přejít, přičemž poskytneme asistenci servisního technika. Plánujeme nabídnout každému individuální podmínky, aby zákazníci dostali lepší služby za stejnou nebo téměř stejnou cenu," popisuje webu parabola.cz plán Jaromír Glisník.

Přípravy pro freeSAT na Astře jsou hotové.
Na satelitu Astra 3B již nějaký čas probíhají technické a programové přípravy na zahájení stěhování klientů na novou pozici. K šířeným programům na Astře byly připojeny CA systémy freeSATu - tedy Irdeto (CAID 0653) a Conax (CAID 0B02). Potřeba nový přístroj , je aktivováno vyšší zabezpečení atd.

Tak přeji mnoho odcházejících zákazníků ke konkurenci.
hara
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 40
Registrován: 08 bře 2022 09:09
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Migrace Freesat na Astru 23.5

Příspěvek od hara »

Zůstat u freeSATu nebo přejít k Telly?
Mnoha zákazníkům se ale stěhování příliš nelíbí. Je možné, že do budoucna freeSAT vysílání na pozici 1° W ukončí. V takovém případě bude nutné pozvat si domů technika, který vás přesměruje na novou pozici. Společnost navíc nijak nekomentovala, zda s migrací zároveň zvýší cenu služby.

Část zákazníků navíc nemá Skylink ráda. Poskytovatel Telly jim proto nabídl další možnost, jak celou situaci vyřešit.

Telly totiž využívá a do budoucna také bude využívat stejný satelit jako v současné době FreeSAT. Zájemcům, kteří přejdou na tuto platformu, stačí pouze objednat si samoinstalační balíček se set-top boxem. Ten zapojí místo stávající zařízení od freeSATu a mohou nadále sledovat televizní vysílání bez asistence instalačního technika.

S pozdravem
franta12
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 53
Registrován: 24 úno 2022 22:11
Dal poděkování: 12 poděkování

Re: Migrace Freesat na Astru 23.5

Příspěvek od franta12 »

Zdravím , nevíte někdo jak to vypadá do budoucnosti s freesatem na toru , už to mělo být rok vyplé a nějak se o tom přestalo mluvit .

proč se ptám? - technicky nemohu přijímat Astru na pozici 23,5.

Děkuji za případné informace.
sky59
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 152
Registrován: 08 led 2023 12:41
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Re: Migrace Freesat na Astru 23.5

Příspěvek od sky59 »

To nevedia ani oni.
Ako zlaty klinec programu namiesto vypnutia transponderov tak spustaju nove, zrejme este "nevypalene"
Skoda ze ich ludia aj s tou ich migraciou nezignorovali, bolo by zaujimave vidiet co by urobili
Podla mna, mohli ostat nasackovani na transponderoch SlovakTelekom, tie tam budu aj v buducnosti, mohli spravit obojstranne vyhodnu dohodu zo ST
mayall
Registrovaný
Registrovaný
Příspěvky: 5
Registrován: 11 dub 2022 09:47
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: Migrace Freesat na Astru 23.5

Příspěvek od mayall »

Včera odpoledne telefon, neznámé číslo, volající věděl vše o mé FS kartě a adrese kde bydlím, volal prý proto, že dělá přetočení antén pro zákazníky FS, migrace na Astru 3. Na mou odpověď že mám Toroid a 10xLNB a pochopitelně A3 mám, řekl, že si píše, že si to vyřeším sám! Tak to možná s tím vypnutím myslí vážně, ale cesta jak na to jdou mi připadá jak z minulého století, pokud to nebyl nějaký podivín - kutil domácí.
admin
Administrátor fóra
Příspěvky: 27
Registrován: 19 úno 2022 08:42
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Migrace Freesat na Astru 23.5

Příspěvek od admin »

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - CANAL+, Skylink a freeSAT

Dobrý den, pane GLISNIK

Myslel jsem, že bude freeSAT na satelitech Thor letos končit, ale asi to tak brzo nebude. Nechápu, proč to na západní pozici držíte! Když jsem minulý měsíc dostal dopis z freeSAT/Skylinku, že do 25. 11. musím přetočit parabolu anebo si objednat technika, tak jsem odpojil koax na Thor, a protože mám i kartu na Skylink, rozšířil jsem si nabídku o Canal+. Ovšem zde na satcentru se píše, že se budou některé programy freeSATu přesouvat v rámci Thorů, zřejmě společně k Telly a Digi SK, a tak nevím, zda jsemn se neukvapil a předčasně nevypověděl levnější balíček, jak je ve Skylinku na Astře. Můžete, prosím, pro další diváky z 1W uvést, kdy s vysíláním na Thoru skončíte? Děkuji za odpověď, Honza.


Naše satelitní kapacita na 1°W je nasmlouvána na několik let dopředu, a to nejen pro freeSAT, ale i pro DirectOne v Maďarsku a FocuSat v Rumunsku. Vypnutím českých a slovenských programů bychom proto aktuálně nic neušetřili, ovšem jednoho dne k němu dojde. Nejprve ovšem musíme drtivou většinu zákazníků freeSATu převést na Astru. Děje se to postupně, v České republice jsme za půlkou. Na 1°W dojde k přesunu některých programů na Thor 7, a to z čistě technických důvodů. Pokud jste už na Astře, netýká se Vás to. Rozhodně jste se neukvapil. Právě naopak. Všem zákazníkům freeSATu, kteří dosud přijímají signál z 1°W doporučuji přechod na Astru neodkládat.
Uživatelský avatar
EnoSat
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 226
Registrován: 07 zář 2022 21:51
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Migrace Freesat na Astru 23.5

Příspěvek od EnoSat »

A platit "vice nez li mene" ako hovori klasik Jarda :lol:
ROVER AtomLight STC+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů