Formuler F4 pokazeny tuner ?

Diskusia, Download

Moderátoři: peter54, EnoSat, 9000peter

Odpovědět
gusto1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 48
Registrován: 31 kvě 2023 20:10
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Formuler F4 pokazeny tuner ?

Příspěvek od gusto1 »

Mam tu jeden Formuler F4 a nejak blbne.
Problem je v tom, ze vypadne signal. Box po zapnuti funguje asi 3-4 minuty a potom zasekne obraz (cize ziadny signal).
Odpojim ho od 230V na 2-3 minuty, znova zapojim a znova 3-4 minuty funguje.
Enigma funguje, ale neni signal na tunery nenameram nic.
Ked funguje, tak je tam bud 13 alebo 18V, podla polarizacie. Ak zastavi obraz, tak je na tunery 0V (mozem prepinat na cokolvek a vzdy je tam 0V)
Cize podozrievam tuner.
Mal niekto podobny problem, da sa to riesit ?
Mozno nejake kondiky pozriet ... zatial som to nemal rozobrate.
Josefga
Registrovaný
Registrovaný
Příspěvky: 2
Registrován: 09 čer 2024 23:20

Re: Formuler F4 pokazeny tuner ?

Příspěvek od Josefga »

tuner to není do tuneru už jde nopětí pro konvektor upravený zkontroloval bych koax zda se ti někde lehce neprobíjí tranzistor se přehřeje a vypne.
gusto1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 48
Registrován: 31 kvě 2023 20:10
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Formuler F4 pokazeny tuner ?

Příspěvek od gusto1 »

Koax to urcite nie je, pretoze sa to chova rovnako na roznych parabolach (cize skusane na viacerych koaxoch) a nakoniec ine boxy na tych koaxoch funguju.
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 105
Registrován: 24 úno 2022 18:37
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 25 poděkování

Re: Formuler F4 pokazeny tuner ?

Příspěvek od VTronik »

A chová se stejně, když není už od začátku připojený koax (zátěž)? To znamená, zda je napětí pro konvertor po zapnutí k dispozici po omezenou dobu a potom vypadne?
VU+Duo4KSE (OpenATV 7.3, 2TB SSD Samsung)
VU+Duo2 (OpenATV 7.3, 1TB SSD Patriot)
Skylink, T90
:01:
tomko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 27
Registrován: 18 srp 2022 08:20
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: Formuler F4 pokazeny tuner ?

Příspěvek od tomko »

vymeniť zdroj
gusto1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 48
Registrován: 31 kvě 2023 20:10
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Formuler F4 pokazeny tuner ?

Příspěvek od gusto1 »

Zdroj bol pouzity z ineho formulera (ktory funguje) a nepomohlo.
Na vystupe neni napatie uz vobec. Pred casom to fungovalo par minut a teraz uz nejde vobec
Odpovědět

Zpět na „Satelitní přijímače s operačním systémem Linux“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů