Zero a openatv
Moderátoři: 9000peter, EnoSat, peter54
Zero a openatv
Ahojte som tu nový a potrebujem radu. Vždy po zapnutí môjho zera rev.2 mi nabehne program ktorý som naposledy sledoval a do zopár sekúnd mi vyskočí MENU. Skúšal som výrobné nastavenia všetky možné zmeny v menu ale beznádejne. Neviete niekto nejakú fintu na to ?

-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 23 poděkování
Re: Zero a openatv
Skusil by som tam na skutku dat VTi a potom dále staré OpenATv 6.3 . Ak to bude OK , skus prejst na nové Openatv .
Vti som mal tam to nerobilo. Ale image vti mi nepasuje chcem zostať pri openatv. Momentálne tam mám verziu 7.4. Sranda ale je že keď dám výrobné nastavenia a postupne si ho nastavujem na svoj obraz tak prebehne niekoľko restartov a vtedy to menu nevyskoci. Vyskočí až keď mám naladeny Skylink.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 11 říj 2024 18:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
- 9000peter
- Moderátor
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 253 poděkování
- 9000peter
- Moderátor
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 253 poděkování
Áno Metrixhd je v openatv možno tam by som hľadal chybu teda niekde v nastaveniach.
Ja metrix nepoužívam a bežím na oatv 7.5.
P.S v prvom tvojom príspevku nejde zobraziť prílohu teda obrázok.
Ja metrix nepoužívam a bežím na oatv 7.5.
P.S v prvom tvojom príspevku nejde zobraziť prílohu teda obrázok.
Takže prišiel som na jednu zaujímavosť, že keď vypnem HDMI CEC tak mi to menu po zapnutí stb nevyskoci. Zaujímavé, HDMI CEC používam vždy a vždy mám defaltne nastavenie a nikdy som stým nemal problém až teraz. Nejaké nápady ?
- mojzis
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Ak vies co je ssh tak
init 4
ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2
Po vyskoceni menu daj v ssh Ctrl+C a vykopiruj co pisalo do suboru lebo hadam ze nemas sajn co tie veci co vypisuje znamenaju a daj to sem
init 4
ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2
Po vyskoceni menu daj v ssh Ctrl+C a vykopiruj co pisalo do suboru lebo hadam ze nemas sajn co tie veci co vypisuje znamenaju a daj to sem
- - Boh s tebou - -
- peter54
- Moderátor
- Dal poděkování: 98 poděkování
- Dostal poděkování: 220 poděkování
Ja by som išiel do nastavení hdmi-cec v STB a vypol položku používať diaľkový ovládač tv.
f4t, sf8008, skylink, antiksat, 13, 16, 19, 23, 28, orange pi, rpi2b, odroid c4 
Pomohlo, neviem aky to malo súvis ale už mi to menu po zapnutí STB nevyskauje. Ďakujem všetkým za rady 

Naposledy upravil(a) EnoSat dne 14 říj 2024 18:09, celkem upraveno 1 x.
- peter54
- Moderátor
- Dal poděkování: 98 poděkování
- Dostal poděkování: 220 poděkování
Skúsim vysvetliť.
Menu sa môže nahodiť ovládačom či už priamo vlastným alebo cez hdmi cec. Keďže vypnutím hdmi cec problém zmizol, príkaz zrejme prichádza od televízora. Potom stačí v prijímači zakázať na taký príkaz reagovať. Podobný výsledok by sa mal dať dosiahnuť nastavením na strane tv, ale menu tvojho tv nepoznám a netuším, prečo to robí.
Celkove nastaviť hdmi cec je zábava, ktorá nie vždy funguje ako by sme si predstavovali, možno aj pre nie celkom dobrú kompatibilitu implementácií od rôznych výrobcov.
Poznámka: prílohy ako fotky a rôzne súbory sa dajú vkladať priamo do príspevku. Netreba to komplikovať cez nejaké úložisko ako v tomto prípade postimg.cc.
Ešte otázka, ako máš spravené podsvietenie tv? Vyzerá to dobre.
Menu sa môže nahodiť ovládačom či už priamo vlastným alebo cez hdmi cec. Keďže vypnutím hdmi cec problém zmizol, príkaz zrejme prichádza od televízora. Potom stačí v prijímači zakázať na taký príkaz reagovať. Podobný výsledok by sa mal dať dosiahnuť nastavením na strane tv, ale menu tvojho tv nepoznám a netuším, prečo to robí.
Celkove nastaviť hdmi cec je zábava, ktorá nie vždy funguje ako by sme si predstavovali, možno aj pre nie celkom dobrú kompatibilitu implementácií od rôznych výrobcov.
Poznámka: prílohy ako fotky a rôzne súbory sa dajú vkladať priamo do príspevku. Netreba to komplikovať cez nejaké úložisko ako v tomto prípade postimg.cc.
Ešte otázka, ako máš spravené podsvietenie tv? Vyzerá to dobre.
f4t, sf8008, skylink, antiksat, 13, 16, 19, 23, 28, orange pi, rpi2b, odroid c4 
To podsvietenie TV je obyčajný LED pás z činy zapojený do USB v TV.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05 bře 2025 16:59, celkem upraveno 1 x.