Ahoj,chocholousek píše: ↑10 úno 2024 09:26 Nikdy jsem nepouzival open atv, tak pokud ma rada neplati opravte mne, dekuji,
> Menü > Einstellungen > System > Log - Po restartu GUI začne protokolování, je to s fora opatv tak si to preloz kazde image to ma trochu jinak snad to nemenili.
https://www.opena.tv/howtos/45346-debug ... 6-3-a.html
A ted mala uvaha, pokud jsi schopen ftp v FHDG privest k zivotu i kdyz jen na kratko, evidetne neni problem v siti. Pokud si dobre vzpominam jak to hdg dela, tak ono uzavre spojeni pomoci adresy jmena a hesla, a pak kontroluje jestli doslo k prihlaseni. Takze podle meho odhadu ocekava v komunikaci mezi tebou a serverem neco co nenachazi. No a tady je asi potreba onen debuglog, protoze si myslim ze nam muze vyrazne napovedet co se deje nebo lepe co se nedeje a proc. Vis v mem okoli jsou dalsi dva kterym "to" take nechodi ale to jsou tezke lamy a neni s nimi zadna spoluprace. A delat to sam a jeste vzdalene...
siletblok Ma spolecne to ze takovych je docela dost a nikdo nevi proc tomu tak je!
hodil jsem na ZERO4k OpenATV 7.3 od Ellano z konce 2023 (jejich zálohu jen mnou rychle doplněnou o +cfg. tunerů + aktualizaci ArchivCZSK +aktualizaci HDGLASS 17 z 9.14 na nejnovější verzi 9.17 = defacto vše bez mých dalších úprav), když ale stejný FTP FHDG17 problém mi generuje i pův. verze 9.14 v Ellano orig. záloze (ale to nemá s Ellano co dělat) a stejně i pod VTi 15.02 taky od nich z konce 2023 (osobně mám po mnoha Dreamboxech + dalších boxech teď zrovna doma 3 VU+ SAT boxy a preferuju na nich jednodušší VTi - hlavně kvůli MultiQuickButtonu, kam si vytáhnu a uložím do cfg souboru všechny OK funkce E2 i pluginů atd... a OpenATV 7.3 jsem tam natáhl vlastně jen kvůli KODI, chtěl jsem pod tím tuhle vyzkoušet SkylinkTV online, jinde na E2 bohužel není pro to asi zatím ready de-šifrovací knihovna). Ty debug logy jsem povolil, co se cca dalo a mělo podle mne smysl, uložil, restartoval E2, vlezl do FHDG17 a 3x zkusil "Aktualizaci" (3x hláška FTP error) + 1x zkusil stáhnout 7ZIP (1x hláška o FTP chybě za nějaký čas). No a pak jsem debugg log vypnul, uložil, restartoval E2.
Posílám skrz MEGA úložnu link. Netuším, zda z toho něco vykoukáš... já v max. rychlosti (search + F3) v debug lozích nějaké FTP chyby tedy nenašel. Ty FTP chyby "aktualizace" vyskakovaly okamžitě po OK kliku na DO = podezřelé. Jindy si dávají chvíli na čas nebo mají malinko jiný text (ale skoro shodný). Všechny varianty statické i DHCP konfigurace jsem vyzkoušel a LAN OK a ostatní pluginy OK internet funkčnost. A pokud to ZERO4k připojím přes Android mobil (na WiFi Asus routeru namísto přímo LAN kabelem do ASUS LAN a nebo okolo skrz mobilní data) a tudíž to pak funguje skvěle - tak to podle mne malinko déle trvá (dialog "Máš nejnovější cfg"). Jako by Shamann uvnitř FHDG17 používal různý FTP kód - podle situace a nebo že je už někde mimo (třeba exception handler už předtím + něco si někde nastaví nebo si vypne) a nebo posloupnost příkazů nebo timeouty... prostě hned ví, že FTP není dostupné (podezřelé). Škoda, že se to nedá z E2 ručně FTPBrowser pluginem testnout na jeho veřejnou FTP adresu toho jeho serveru, že by se hned vidělo... Ta jeho Internet TEST adresa je nějaká veřejná USA adresa podle mne jen pro detekci internetu a nic víc. A další IP tam v cfg FHDG17 asi už nemá (resp. chápu, že veřejně nepublikuje server FTP IP + jméno + heslo). Druhá věc, že OPENATV 7.3 i celá moje LAN resp. routery ASUS mají dual stack IPv4 + IPv6 obě nativní od T-Mobile skrz PPPoE přímo z DSL modemu z rDSLAM do routeru ASUS a je otázka, co jak Shamann používá (lze využít oba IP protokoly na všech LAN uzlech - no prostě běží kromě IPv4 i IPv6 v LAN paralelně už pár let a je to vidět i jako "Informace" v menu Síť v OpenATV, že uzel vuzero4k má obě IP adresy, skrz DHCP si to nejspíš Zero4k vyžádá sám od Asusu v roli gateway - no a staticky se ručně v dialogu OpenATV zadává jen IPv4 a params - ale je to jedno - z pohledu FTP se to chová stejně tak i tak). Tak tady je debug link:
https://mega.nz/folder/4c0GzaKC#68GSH91VFtpbQf6Fsrn_2Q
Díky, Tomáš