Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case
Moderátoři: EnoSat, peter54, 9000peter
- 005jon
- Moderátor
- Dal poděkování: 6 poděkování
- Dostal poděkování: 51 poděkování
Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case
Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case + SSD M.2 Samsung 980
Kombinácia krabičky Argon ONE V3 je úžasná hliníkový obal odvádza teplo a keď je treba ta zapne ventilátor ktorý sa da pekne nastaviť.
štandarde je nastavený
CPU Temperature Fan Speed
55 ℃ 30%
60 ℃ 55%
65 ℃ 100%
Musel som ho poriadne zaťažiť aby som zistil či funguje správne
Inteligentné dátové úložiská (NAS)
Kopírovanie bez zaváhania............. limitovane sieťovkou na max RPi-Monitor
RPi-Monitor upravení pre moje potreby informácie ktoré ma zajímajú LibreELEC Kodi na tom beží neskutočne rýchlo !!!!!! nič podobne som nezažil
Raspberry Pi OS 32bit - je také neohrabane čo sa tiká Desktop a webový prehliadaš
Raspberry Pi OS 64bit - tu je to iné Desktop a webový prehliadaš ide rýchlo a prehráva videa bez zaváhania
Aby som nezabudol na spotrebu ta ma tiež prekvapila 3-4 W
Tieto Vianoce som si doprial novu hračku. Kombinácia krabičky Argon ONE V3 je úžasná hliníkový obal odvádza teplo a keď je treba ta zapne ventilátor ktorý sa da pekne nastaviť.
štandarde je nastavený
CPU Temperature Fan Speed
55 ℃ 30%
60 ℃ 55%
65 ℃ 100%
Musel som ho poriadne zaťažiť aby som zistil či funguje správne
Inteligentné dátové úložiská (NAS)
Kopírovanie bez zaváhania............. limitovane sieťovkou na max RPi-Monitor
RPi-Monitor upravení pre moje potreby informácie ktoré ma zajímajú LibreELEC Kodi na tom beží neskutočne rýchlo !!!!!! nič podobne som nezažil
Raspberry Pi OS 32bit - je také neohrabane čo sa tiká Desktop a webový prehliadaš
Raspberry Pi OS 64bit - tu je to iné Desktop a webový prehliadaš ide rýchlo a prehráva videa bez zaváhania
Aby som nezabudol na spotrebu ta ma tiež prekvapila 3-4 W
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 005jon
- Moderátor
Re: Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case
*************** Inštalacia Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case **************************
Povolené cez prepojku:
1-2: Predvolený režim: automatické ovládanie skriptom
2-3: Režim vždy zapnutý, stále zapnutý ventilátor pri zapnutí Pi.
Pripravíme si operační systém na SD card https://www.raspberrypi.com/software/ Poznámka: Kvôli hrúbke puzdra sa uistite, že je konektor typu C úplne zasunutý. V opačnom prípade slabý kontakt na rozhraní typu C zabráni normálnemu zapnutiu zariadenia.
Aby všetko fungovalo Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case treba doinštalovať ovládače do eeprom. Tlačidlo zap./vyp. skript ovládania ventilátora.
Nainštalujte Argon Control Script a nastavenie Config.txt
Úvod do funkcie tlačidla napájania
Fan Speed
Ak chcete upraviť nastavenie, zadajte nasledujúce príkazy:
Povolené cez prepojku:
1-2: Predvolený režim: automatické ovládanie skriptom
2-3: Režim vždy zapnutý, stále zapnutý ventilátor pri zapnutí Pi.
Pripravíme si operační systém na SD card https://www.raspberrypi.com/software/ Poznámka: Kvôli hrúbke puzdra sa uistite, že je konektor typu C úplne zasunutý. V opačnom prípade slabý kontakt na rozhraní typu C zabráni normálnemu zapnutiu zariadenia.
Aby všetko fungovalo Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case treba doinštalovať ovládače do eeprom. Tlačidlo zap./vyp. skript ovládania ventilátora.
Kód: Vybrat vše
curl https://download.argon40.com/argon-eeprom.sh | bash
sudo reboot
Nainštalujte Argon Control Script a nastavenie Config.txt
sudo apt-get update
sudo apt-get full-upgrade -y
curl https://download.argon40.com/argon1.sh | bash
sudo reboot
Raspberry Operation Function
Power off Krátke stlačenie Power on
Power on Stlačte a podržte dlhšie ako tri sekundy Krátke stlačenie power offf
Power on Krátke stlačenie do troch sekúnd
Power on 2x stlačené Reboot
Power on Stlačte a podržte na viac ako päť sekúnd Vynútené vypnutie
argonone-config
- chocholousek
- Pokročilý
- Dal poděkování: 25 poděkování
- Dostal poděkování: 111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, ze gratuluju Jeziskovi k vyberu vyjmecne fajne hracky. Mam dotaz, z vlastni zkusenosti vim ze kryt a hliniku dokaze hodne zeslabit signal vestavene wifi, mam kryt z hliniku na rpi v4 a dosah wifi je naprosto tragicky. Maximalne v mistnosti a za zdi dva metry a dal je wifi nedostupna.
p.s. me totis pred casem napadlo ze kdyz mi rpi jede 24/7 ze by mohlo delat access point ale tohle mi moji predstavu o AP hoodne ztizilo.
p.p.s. delal jsem si pruzkum zasuvek obdarenych merenim a zjistil jsem ze jejich nepresnost je v radu desitek procent, takze neber ty 3-4W vazne, me namerila u pri 4 asi 8-9w.
p.s. me totis pred casem napadlo ze kdyz mi rpi jede 24/7 ze by mohlo delat access point ale tohle mi moji predstavu o AP hoodne ztizilo.
p.p.s. delal jsem si pruzkum zasuvek obdarenych merenim a zjistil jsem ze jejich nepresnost je v radu desitek procent, takze neber ty 3-4W vazne, me namerila u pri 4 asi 8-9w.
„Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.“
— Jan Werich
— Jan Werich
- 005jon
- Moderátor
Zásuvka na meranie - jasné že tam bude odchýlka ale nie dvojnásobok . Keď tam dám klasickú žiarovku 15w tak zásuvka ukáže presne 15w to isté aj na 40w žiarovke.
AP - som použival na pi3 cez externú usb wifi
AP - som použival na pi3 cez externú usb wifi
- chocholousek
- Pokročilý
- Dal poděkování: 25 poděkování
- Dostal poděkování: 111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, vis mam doma zasuvky asi od ctyr ruznych vyrobcu (i dalsi "smart" kokotiny) ovladam s temito zasukama spoustu spotrebicu. Udelal jsem si i male srovnani techto zasuvek, menil jsem je a porovnal namerene vysledky. Uplne nejlepe tyto zasuvky meri klasickou odporovou zatez, tedy obycejne spotrebice bez indukce a nebo spinanych zdroju. Napriklad elektricke topeni nebo prave klasicka zarovka. Zde jsou namerene rozdily doslova par watu za den. Co je uz horsi a kde se zasuvky lisily i o radeve stovky watu za den je tipicky moje stara plazma = spinane zdroje + dinamicky se menici spotreba i kdyz das dve zasuvky do serie i tak jsou namerene rozdily proste velke. Co uz je docela teragedie a co dokonce nektere tyto zasuvky ani neumi, je spolehlive merit male odbery pod 10W, neberte tuto hranici moc striktne. Mam doma "bezdratovy" zvonek do zasuvky, beru jej jako referencni. Stitkova hodnota je 0.5W za hodinu, vemu-li merak "wattmert" co mam doma tak namerim asi ~0.65W ono to kolisa ale za hodinu se doberu asi teto hodnoty. A ted ony zasuvky, jedna myslim ze WOOX se rohodne ze je to tak malo ze nezmeri vubec nic. Druha tusim INEOX nenameri take nic ale az po nekolika hodinach (v prumeru jednou denne netusim jestli po 10 nebo 15 hodinach) nechal jsem ji merit cely den slavnostne nameri 10 wattu mene zobrazit neumi. Neprestost mereni je tak velka ze stanovit nejakou kloudnou spotrebu by byla prace na nekolik dni. A pak je tu EIGHTREE zasuvka, nameri vzdy a vse i kdyz mas spotrebu v radech 0.1W co je nejhorsi je presnost a spotrebu meho zvonku zhodnotila na ~0.95W, ale at merite cokoliv vzdy nameri vic nez vsechny ostatni meridla. Omlouvam se za odboceni ja jen ze tyto zasuvky jsou vyborne ale merit spotrebu opravdu jen orientacne.
Na obrazku je "spoteba" PI v4.
Na obrazku je "spoteba" PI v4.
„Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.“
— Jan Werich
— Jan Werich