Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case

Sem dávať všetko o raspberry pi, orange pi a podobných - všetky linux témy, ktoré sa netýkajú priamo STB

Moderátoři: EnoSat, peter54, 9000peter

Odpovědět
005jon
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case

Příspěvek od 005jon »

Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case + SSD M.2 Samsung 980
PI5-CASE-ARGON-ONE03.jpg
Tieto Vianoce som si doprial novu hračku.
Kombinácia krabičky Argon ONE V3 je úžasná hliníkový obal odvádza teplo a keď je treba ta zapne ventilátor ktorý sa da pekne nastaviť.
štandarde je nastavený
CPU Temperature Fan Speed
55 ℃ 30%
60 ℃ 55%
65 ℃ 100%

Musel som ho poriadne zaťažiť aby som zistil či funguje správne :01:

Inteligentné dátové úložiská (NAS)
Kopírovanie bez zaváhania............. limitovane sieťovkou na max
kopi.png
RPi-Monitor
RPi-Monitor upravení pre moje potreby informácie ktoré ma zajímajú
ras.png
LibreELEC Kodi na tom beží neskutočne rýchlo !!!!!! :106: nič podobne som nezažil
Raspberry Pi OS 32bit - je také neohrabane čo sa tiká Desktop a webový prehliadaš
Raspberry Pi OS 64bit - tu je to iné Desktop a webový prehliadaš ide rýchlo a prehráva videa bez zaváhania

Aby som nezabudol na spotrebu ta ma tiež prekvapila 3-4 W :05:
spotreba.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
005jon
Moderátor
Moderátor

Re: Raspberry pi 5 Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case

Příspěvek od 005jon »

*************** Inštalacia Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case **************************

Povolené cez prepojku:
1-2: Predvolený režim: automatické ovládanie skriptom
2-3: Režim vždy zapnutý, stále zapnutý ventilátor pri zapnutí Pi.
PI5-CASE-ARGON-ONE01.jpg
PI5-CASE-ARGON-ONE-V3.pdf
Pripravíme si operační systém na SD card https://www.raspberrypi.com/software/
assets.raspberrypi.png
Poznámka: Kvôli hrúbke puzdra sa uistite, že je konektor typu C úplne zasunutý. V opačnom prípade slabý kontakt na rozhraní typu C zabráni normálnemu zapnutiu zariadenia.

Aby všetko fungovalo Argon ONE V3 M.2 NVME PCIE Case treba doinštalovať ovládače do eeprom. Tlačidlo zap./vyp. skript ovládania ventilátora.

Kód: Vybrat vše

curl https://download.argon40.com/argon-eeprom.sh | bash
sudo reboot

Nainštalujte Argon Control Script a nastavenie Config.txt

sudo apt-get update
sudo apt-get full-upgrade -y
curl https://download.argon40.com/argon1.sh | bash
sudo reboot
Úvod do funkcie tlačidla napájania

Raspberry        Operation	                                                   Function
Power off	 Krátke stlačenie	                                           Power on
Power on	Stlačte a podržte dlhšie ako tri sekundy	         Krátke stlačenie power offf
Power on	Krátke stlačenie do troch sekúnd	
Power on	2x stlačené	                                                   Reboot
Power on	Stlačte a podržte na viac ako päť sekúnd                     Vynútené vypnutie
Fan Speed
fan.png
Ak chcete upraviť nastavenie, zadajte nasledujúce príkazy:

argonone-config
chocholousek
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 25 poděkování
Dostal poděkování: 111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chocholousek »

Zdravim, ze gratuluju Jeziskovi k vyberu vyjmecne fajne hracky. Mam dotaz, z vlastni zkusenosti vim ze kryt a hliniku dokaze hodne zeslabit signal vestavene wifi, mam kryt z hliniku na rpi v4 a dosah wifi je naprosto tragicky. Maximalne v mistnosti a za zdi dva metry a dal je wifi nedostupna.

p.s. me totis pred casem napadlo ze kdyz mi rpi jede 24/7 ze by mohlo delat access point ale tohle mi moji predstavu o AP hoodne ztizilo.
p.p.s. delal jsem si pruzkum zasuvek obdarenych merenim a zjistil jsem ze jejich nepresnost je v radu desitek procent, takze neber ty 3-4W vazne, me namerila u pri 4 asi 8-9w.
„Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.“
— Jan Werich
005jon
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od 005jon »

Zásuvka na meranie - jasné že tam bude odchýlka ale nie dvojnásobok . Keď tam dám klasickú žiarovku 15w tak zásuvka ukáže presne 15w to isté aj na 40w žiarovke.
AP - som použival na pi3 cez externú usb wifi Obrázek
chocholousek
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 25 poděkování
Dostal poděkování: 111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chocholousek »

Zdravim, vis mam doma zasuvky asi od ctyr ruznych vyrobcu (i dalsi "smart" kokotiny) ovladam s temito zasukama spoustu spotrebicu. Udelal jsem si i male srovnani techto zasuvek, menil jsem je a porovnal namerene vysledky. Uplne nejlepe tyto zasuvky meri klasickou odporovou zatez, tedy obycejne spotrebice bez indukce a nebo spinanych zdroju. Napriklad elektricke topeni nebo prave klasicka zarovka. Zde jsou namerene rozdily doslova par watu za den. Co je uz horsi a kde se zasuvky lisily i o radeve stovky watu za den je tipicky moje stara plazma = spinane zdroje + dinamicky se menici spotreba i kdyz das dve zasuvky do serie i tak jsou namerene rozdily proste velke. Co uz je docela teragedie a co dokonce nektere tyto zasuvky ani neumi, je spolehlive merit male odbery pod 10W, neberte tuto hranici moc striktne. Mam doma "bezdratovy" zvonek do zasuvky, beru jej jako referencni. Stitkova hodnota je 0.5W za hodinu, vemu-li merak "wattmert" co mam doma tak namerim asi ~0.65W ono to kolisa ale za hodinu se doberu asi teto hodnoty. A ted ony zasuvky, jedna myslim ze WOOX se rohodne ze je to tak malo ze nezmeri vubec nic. Druha tusim INEOX nenameri take nic ale az po nekolika hodinach (v prumeru jednou denne netusim jestli po 10 nebo 15 hodinach) nechal jsem ji merit cely den slavnostne nameri 10 wattu mene zobrazit neumi. Neprestost mereni je tak velka ze stanovit nejakou kloudnou spotrebu by byla prace na nekolik dni. A pak je tu EIGHTREE zasuvka, nameri vzdy a vse i kdyz mas spotrebu v radech 0.1W co je nejhorsi je presnost a spotrebu meho zvonku zhodnotila na ~0.95W, ale at merite cokoliv vzdy nameri vic nez vsechny ostatni meridla. Omlouvam se za odboceni ja jen ze tyto zasuvky jsou vyborne ale merit spotrebu opravdu jen orientacne.

Na obrazku je "spoteba" PI v4.
Screenshot_2025-01-02-07-18-14-72_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg
„Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.“
— Jan Werich
Odpovědět

Zpět na „Linux PC, SBC, routre“