Problém so signálom

Viacmenej pokec o ničom, nie však o hocičom,
rady ohladom inych veci ako su len SAT/IPTV atd.

Moderátoři: EnoSat, peter54, 9000peter

Odpovědět
licnak
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 79 poděkování

Problém so signálom

Příspěvek od licnak »

Chlapi chem sa opýtať alebo skôr poradiť. Všimol som si po dlhej dobe že mám nejak slabší príjem signálu na programoch joj cinema joj family wau cs histoy cs mystery a ešte nejaký len do 65 percent snr občas mi kockatie signál. Inak všetky ostatné sila signálu cez 88 percent a viac. Skúšal som prednastavit parabolu mám 80siatku ale nejak to nemôžem na tých paru programov dostať vyššie. Tak neviem kde by mohol byť problém. Za radu ďakujem.
mmiriboy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Problém so signálom

Příspěvek od mmiriboy »

V prvom rade by som skontroloval koax. Ak je dopraskaný, obal stvrdnutý od slnka atď - určite vymeniť za nový! Inak na takéto problémy úplne postačuje, ak je to poškodenie len na kúsku koaxu!
licnak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od licnak »

Tak na koax to nevyzerá. Mám tam Quad LNB.
A robí to na všetkých troch vu+ skach. Mám podozrenie že asi odchádza lnb. No chvíľu ešte počkám či to nieje zas problém skylinku. A potom vymením LNB a uvidíme Skúste niekto porovnať akú máte sílu signálu na joj family a trebárs na markíze. A dajte prosím vás vedieť či tam máte nejaky rozdiel v kvalite signálu.
mmiriboy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmiriboy »

Tak v tomto ti asi veľmi nepomôžem, nakoľko na príjem Skylinku a zároveň aj Antiksatu používam spoločnú 120-ku parabolu. A pri takejto veľkej parabole nemám problém zo signálom a to tam mám 2x octo LNB.
Snáď sa ti ozve niekto, kto používa podobnú sat zostavu ako ty?!
mojzis
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od mojzis »

Aj keby mal rovnaku zostavu tak je to irelevatne kedze on moze prijmat signal uplne v inej lokacii to snad da rozum. Ked tak sa opytaj susedov
- - Boh s tebou - -
peter54
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 103 poděkování
Dostal poděkování: 232 poděkování

Příspěvek od peter54 »

On sa ten signál v rámci CZ a SK tak veľmi nelíši. Skús sa ešte pokrať s natočenímn lnb. 4 vývody sa naraz nepokazia.
U mňa 80% proti 72% na tých slabších staniciach. Anténa maximum 85. K tomu nejaké lacné Quad lnb asi zirkón eco a ab lnb01.
f4t, sf8008, skylink, antiksat, 13, 16, 19, 23, 28, orange pi, rpi2b, odroid c4 🎗️
licnak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od licnak »

Ďakujem za info skúsim sa ešte švagra spýtať. Býva hneď vedľa mňa len musím Počkať kým sa vráti z nemecka. Dnes som zapol náhodou do obeda nova sport 5 sk a kockatie a signál lietal medzi 65 a 71 percent asi minútu a potom sa to záhadné ustálilo na 72 percent na nová sport 5 cz v pohode 98 percent. No posledujem a uvidíme. Ja mám podozrenie že skylink zas niečo caruje. Dám vedieť ako to dopadlo pre info. A le neskôr lebo tiež odchádzam za prácou preč. A ešte pekný večer prajem všetkým tu na fóre.
mmiriboy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmiriboy »

Nemyslím si, že by niečo Skylink "čaroval" - keby áno, tak sa ozve s týmto problémom viac ľudí. Inak problémom môže byť aj samotný stb - ak ho ovšrm používaš?! Lebo nepíšeš, že cez aké zariadenie príjmaš sat signál. Ďalším problémom môže byť lokálne rušenie buď wifi alebo lte signálom. Apropo, na tebou spomenutých programoch mám na svojej p. (120ka) signál na úrovni 98%!
licnak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od licnak »

Tak že švagor ma to isté na tých slabších stanicach max za dobrého počasia 71-72 percent což pri zlom počasí klesne na 60-62 percent a občas to zamrza aj jemu parabolu ma tiež takú ako ja 80desiatku. Tak to vyzerá že ma skylink na novej družici slabší transporder. Tak trochu dostavím parabolu ako tu povedal peter54. a to je všetko čo s tým môžem urobiť. Musel by som vymeniť väčšiu parabolu a to sa mi nechce tak že tak .Ďakujem tu všetkým za radu a ochotu poradiť.
Odpovědět

Zpět na „Ostatné-Nezaradené“