Oscam - dve čítačky
Moderátoři: EnoSat, peter54, 9000peter
- Spacer
- Pokročilý

- Dal poděkování: 23 poděkování
- Dostal poděkování: 11 poděkování
Oscam - dve čítačky
Páni, poradíte mi?
Mám nastavené dve čítačky v oscame - jedna je lokálna karta a druhá je nazdielaná zo vzdialeného boxu. Ak stratím zápisy na lokálnej karte, oscam sa prepne na vzdialenú čítačku a zostane na nej visieť, aj keď tá vzdialená karta nemá zápisy pre daný program. Ako prinútiť oscam, aby sa opäť prepol na lokálnu čítačku?
Postačí nastaviť na lokálnom readeri fallback=1?
Mám nastavené dve čítačky v oscame - jedna je lokálna karta a druhá je nazdielaná zo vzdialeného boxu. Ak stratím zápisy na lokálnej karte, oscam sa prepne na vzdialenú čítačku a zostane na nej visieť, aj keď tá vzdialená karta nemá zápisy pre daný program. Ako prinútiť oscam, aby sa opäť prepol na lokálnu čítačku?
Postačí nastaviť na lokálnom readeri fallback=1?
VU+Duo², BH 3.0.9, skin Red Sea
AB IPBox TWO, Android TV 8.0, Skylink
Formuler Z7+, Android 7.0
-
sky59
- CS Odborník

- Dal poděkování: 22 poděkování
- Dostal poděkování: 22 poděkování
Re: Oscam - dve čítačky
Mam :
- server 1
- server 2 fallback
- lokalna karta
Niektore programy su aj tam aj tam....
Pokial je program na lokalnej karte oscam ju prednostne pouziva. Nic som ohladom tohoto nenastavoval a same to tak funguje. Asi natvrdo naprogramovane
- server 1
- server 2 fallback
- lokalna karta
Niektore programy su aj tam aj tam....
Pokial je program na lokalnej karte oscam ju prednostne pouziva. Nic som ohladom tohoto nenastavoval a same to tak funguje. Asi natvrdo naprogramovane
-
mmiriboy
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 1 poděkování
- Spacer
- Pokročilý

Ono to tak funguje, že ide najprv na lokálnu kartu, ak máš na nej platné kľúče. Ale keď mi vypadne local karta, tak sa potrebujem na ňu znova prepnúť, aby si načítalo kľúče, lenže oscam zostane stále čítať z tej vzdialenej čítačky.
Prinajhoršom urobím opatrenia, aby lokal karta nevypadla kvôli zápisom.
Na oscam 523 som si už zvykol a už poznám jeho muchy.
Prinajhoršom urobím opatrenia, aby lokal karta nevypadla kvôli zápisom.
Na oscam 523 som si už zvykol a už poznám jeho muchy.
-
sky59
- CS Odborník

Ja mam tiez "staru" verziu aj s skyde co som si prelozil, nevidim dovod menit na nejake vyssie verzie v ktorych aj tak boli zmeny koli inym providerom a mozno zavedene nove bugy
a vsetko stale funguje
-
slax78
- CS Odborník

- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 30 poděkování
Spacer
aky protokol pouzivas na tu vzdialenu kartu?
Doteraz som sa stretol v Oscame s tym,ze sa preferuje kde je lepsia odozva z karty a odtial si OSCAM berie data,
Ale vzdy to je trosku individualne.
aky protokol pouzivas na tu vzdialenu kartu?
Doteraz som sa stretol v Oscame s tym,ze sa preferuje kde je lepsia odozva z karty a odtial si OSCAM berie data,
Ale vzdy to je trosku individualne.
-
marian34
- Pokročilý

- Dostal poděkování: 16 poděkování
To sa tu zas stretlo kopec odborníkov a pritom triviálna záležitosť, lenže to by sme museli o oscame aj niečo vedieť, mať niečo natestované, že? Preferlocalcards je v defaulte 1, čo v preklade znamená, že požiadavka od klienta ide najskôr na lokalnu kartu a v prípade neuspechu ide na remote reader(jedno aky protokol). Na tu lokalku idu požiadavky stále, takže ak sa zmátoži a začne znova dekódovať, tak na remote požiadavky ísť prestanú.
- Spacer
- Pokročilý

Po výpadku dosť dlho trvá, kým sa karta znova preberie, takže som urobil opatrenia, aby karta radšej nevydochla.
-
mirodvd
V oscam.services daj co mas na lokalnej karte a to blokuj na vzdalenom servere a pojde len lokalna karta a ostatne co nemas na karte pojde z vonku
-
sky59
- CS Odborník

.... niekto sa tu prebral.
Tak mas ten zdrojovy tvar na M7 alebo nie? Dam ti teraz moznost: pri spatnom preklade som nedokazal plne idiotizovat jednu proceduru a celkom by ma zaujimalo ako bola povodne idiotsky napisana. Mal som totiz iba de-idiotizovany tvar po preklade gcc.
Ja dam co mam a kde to je a ty das co mas (?)
Ides do toho?
-
slax78
- CS Odborník

- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 30 poděkování
tak porad ako nastavim v oscame prioritu podla odozvy:marian34 píše: ↑01 lis 2025 23:13 To sa tu zas stretlo kopec odborníkov a pritom triviálna záležitosť, lenže to by sme museli o oscame aj niečo vedieť, mať niečo natestované, že? Preferlocalcards je v defaulte 1, čo v preklade znamená, že požiadavka od klienta ide najskôr na lokalnu kartu a v prípade neuspechu ide na remote reader(jedno aky protokol). Na tu lokalku idu požiadavky stále, takže ak sa zmátoži a začne znova dekódovať, tak na remote požiadavky ísť prestanú.
ak bude 0ms do 120ms tak lokalna karta cez dvbapi
ak bude od 121ms do 500ms definovany server 1
ak bude od 501ms do 5000ms (timeout) definovany server 2
-
marian34
- Pokročilý

- Dostal poděkování: 16 poděkování
Ak chceš riešiť odozvy, tak si zapni loadbalancer, ten to porieši za tebaslax78 píše: ↑02 lis 2025 10:09tak porad ako nastavim v oscame prioritu podla odozvy:marian34 píše: ↑01 lis 2025 23:13 To sa tu zas stretlo kopec odborníkov a pritom triviálna záležitosť, lenže to by sme museli o oscame aj niečo vedieť, mať niečo natestované, že? Preferlocalcards je v defaulte 1, čo v preklade znamená, že požiadavka od klienta ide najskôr na lokalnu kartu a v prípade neuspechu ide na remote reader(jedno aky protokol). Na tu lokalku idu požiadavky stále, takže ak sa zmátoži a začne znova dekódovať, tak na remote požiadavky ísť prestanú.
ak bude 0ms do 120ms tak lokalna karta cez dvbapi
ak bude od 121ms do 500ms definovany server 1
ak bude od 501ms do 5000ms (timeout) definovany server 2