Hele, moc díky, asi jsi jasnovidec

To skákání toho panelu InfoBarEPG se začalo stupňovat, bylo to čím dál častěji, sotva jsem to vyexitoval tlačítkem exit, tak v ten moment to tam bylo zpět. Navíc mi začalo blbnout nastavení - jakože kurzor si bliká a líce po obrazovce kam se mu zachce... a nesmyslně mění hodnoty, je těžké vůbec něco nastavit a rychle to potvrdit např. zeleným tlačítkem, protože hned kurzor skočí jinde a samovolně mění jiné položky nastavení... Prostě anomálie jako prase...
Opravdu mi tedy odešel ten přední panel a opravdu se zdá, že pomohlo odmazat soubor hisi_keys.ko z umístění: /lib/modules/4435/extra/hisi_keys.ko (na vstup do boxu používám Total Commander), takže jsem ho zazálohoval a odmazal.
Tím mi ovšem přestalo fungovat tlačítko na čelním panelu... Ale stejně jsem ho nepoužíval, teda používám ho jen v případě dlouhého podržení, když měním image za nové (flešuju).
No a problém je, že když budu někdy chtít hodit si do octagona SF8008 4K UHD nový image, např. open ATV v7.2, tak flešnutí je v pohodě, (podržím dlouho tlačítko power na octagonovi a dám Flash image....), to proběhne v pohodě.
Ale pak potřebuju projít alespoň tím úvodním nastavením, jako je jazyk červeným tlačítkem, zvolit HDMI, 1080i, 60Hz, LAN.... a následně musím nastavit alespoň heslo pro síť: pod Menu, Nastavení, Systém, Síť, změna hesla (tuším - píšu tu cestu z hlavy...) - to abych se dostal do boxu k souborům přes síť (přistupuju přes Total Commander z PC) - abych tam odmazal soubor hisi_keys.ko
Nebo dá se nějakým příkazem odmazat daný soubor hisi_keys.ko??? Když nemám síťový přístup do boxu - před nastavením hesla, Dříve bylo v open ATV nastaveno jméno i heslo na root, root. To už ale dnes neplatí. Musím nastavit heslo ručně.... No a to je celkem dost problém, když vám kuzror neposedně líce po obrazovce a mění hodnoty jak se mu zlíbí....
Takže nevím, jestli se Octagon SF8008 4K UHD takto bude dát dál provozovat - myslím tím další roky provozu... (používám ho jen na DVB-T2 vysílání), nebo to, že odešel ten přední panel znamená, že následovat budou další součástky uvnitř Octagona.... a že to časem začne dělat další a další anomálie. No ale musím uznat, odešlo to celkem brzo, teď v dubnu ho budu mít teprve 4 roky... nic už nevyreklamuju.
Takže řeším, co s tím, jestli koupit nový Octagon SF8008 4K UHD, nebo se poohlédnout po jiném zařízení s DVB-T2 (Poraďte prosím boxy S DVB-T2 ... VU+ apod.. nebo nějakou obdobu...). Ať už zase nějaký Enigma 2 box - podmínka - musí mít DVB-T2 !!!, kam bych zase instaloval Open ATV, na jehož nastavování jsem zvyklý... a nebo se úplně vykašlat na Enigmu... - celkem se mi zalíbil android box Homatics Box R Plus Android TV - 4K UHD multimediální přehrávač, ke kterému se dá zakoupit Homatics tuner pro DVB-T2/C (takový černý dongle na kabelu s USB-C na jedné straně a koaxiálním vstupem na straně druhé). U Homaticsu se mi líbí, že tam jdou instalovat různé aplikace jako do mobilu... SledovaniTV, které mám zdarma k internetu..., Netflix, VOYO, Youbube... atd... A taky že tam jde zdcadlit obsah obrazovky mobilu na TV - funkce Chromecast... Nevím, do jaké míry je to vhodné pro sledování videa, jestli se to třeba neseká...
Podmínky nového zařízení:
Jde mi o to, abych mohl nahrávat DVB-T2 vysílání (na připojenou flešku do boxu) a nahrávka byla nejlépe ve formátu *.TS (x265 HEVC), a nebyla nijak šifrovaná... , aby se dala přehrát na PC, stříhat reklamy na PC apod.
A abych mohl přes box vstupovat na domácí síť LAN, odkud buď z připojených PC, nebo z Flešky píchlé v Routeru přehávám obsah na TV.
+ ideálně aby to umělo HbbTV - červené tlačítko, kde se dá spustit Archiv ČT, novy, primy apod.
Prosím pomozte a poraďte !!!
Moc díky předem za Vaše rady, do jakého nového zařízení jít (podmínky: DVB-T2, upravitelné nahrávky *.TS HEVC, přehrávání obsahu po LAN, HbbTV, ideálně funkce HDMI-CEC aby šlo TV i box spouštět jedním ovladačem, prostě to, co uměl Octagon, aby umělo i nové zařízení...) Dík.