Formuler po burke KO, alebo staci vymenit zdroj
Moderátoři: 9000peter, EnoSat, peter54
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Formuler po burke KO, alebo staci vymenit zdroj
Nevie niekto aky zdroj (amperaz) je potrebny pre formuler F1 ?
Blesk mi znicil v domacnosti dost vela zariadeni a okrem toho nefunguje aj Formuler F1. Original zdroj ma 12V a 4A,ale po burke je KO.
Skusal som zdroj z formuler F4 a ten ma 12V 2A, ale box sa nezapne.
Zatial netusim, ci je KO aj box, alebo fakt potrebujem na start boxu tych 4A.
Blesk mi znicil v domacnosti dost vela zariadeni a okrem toho nefunguje aj Formuler F1. Original zdroj ma 12V a 4A,ale po burke je KO.
Skusal som zdroj z formuler F4 a ten ma 12V 2A, ale box sa nezapne.
Zatial netusim, ci je KO aj box, alebo fakt potrebujem na start boxu tych 4A.
-
- CS Odborník
- Dal poděkování: 18 poděkování
- Dostal poděkování: 15 poděkování
Re: Formuler po burke KO, alebo staci vymenit zdroj
Urcite musi 2A stacit, vies si predstavit ze by to malo odber ako TV!?
Ak mozes a ches si byt isty meraj napatie
Ak mozes a ches si byt isty meraj napatie
-
- Pokročilý
Ako isty ? Ved napatie je 12V, tam sa jedna o prud. Mozno, ze pri starte ma box o nieco vacsiu spotrebu a tych 2A mu mozno nestaci a preto sa nezapne. Preco by potom vyrobca daval 4A zdroj a pre ostatne formulery 2A ?
Samozrejme co som napisal nemusi platit, ale je to len moja domnienka.
Samozrejme co som napisal nemusi platit, ale je to len moja domnienka.
- peter54
- Moderátor
- Dal poděkování: 98 poděkování
- Dostal poděkování: 220 poděkování
Vidím to čierno. Než riešiť ako opraviť by som hľadal čím nahradiť. Blesk sa nezastaví pri zdroji. Ak odpojíš lnb a všetky usb, musí mu 2a stačiť.
f4t, sf8008, skylink, antiksat, 13, 16, 19, 23, 28, orange pi, rpi2b, odroid c4 
-
- Pokročilý
Napojil som to na LAB zdroj a nastavil 4A a ani netuklo (zrejme bude odpalene nieco na MB, mozno bude slahnuty aj CPU). Asi pojde na zberny dvor.
Mam v zasobe este nejaky F4 Turbo
Mam v zasobe este nejaky F4 Turbo
-
- CS Odborník
A malo to nejaky odber? Hladaj nejake napatie ako 3.3V a pod na niecom co vyzera ako step down zdroj pre cpu
- 9000peter
- Moderátor
- Dal poděkování: 47 poděkování
- Dostal poděkování: 253 poděkování
A čo mu to pomôže keď bude v prdeli ram.
Nám kedisi asi 20-cat rokov dozadu v dedine kde som býval respektíve kde mám rodičovský dom bolol o tri chalupy vedľa v záhrade bocianie hniezdo na už nepoužívanom telefónom stlpe hniezdo bolo samozrejme ochranárimi nedotknutélne ale základ bol kovový kôš pre hniezdo.
Raz tam drbol blesk respektíve ho tam stiahlo a mne to prišlo po nete (verte neverte prišlo to po sieti) odišlo základ router Pc sietovka vtedy som mal apipbox9000hd na tú dobu to hovno vedelo ale moc drahí box samozrejme v prdeli prešlo to po koaxe až na parabolu kde som mal v tej dobe kovosatku 90 a odsralo si to až
v tej dobe dosť drahé stredove LNB .
Zlatý klinec do toho všetko som mal novú plazmu LG50 PS8000 to si pamätám ako teraz v tej dobe stala okolo 1200 eur a to som sa ešte dlhú dobu naťahoval s predajcom talkive neviem či existuje ale to bola katastrofa ju vôbec za tu cenu dostať.
Asi si nezapinaly telku zo zavretimy očami ja v tej dobe áno box v prdeli ostalo ticho ale keď telka nemala signál na vstupe HDMI tak sa ineligentne prepla do dvb-t kde u mňa samozrejme nič nenašla a verte nikdi som tak rád nepočul šum ničoho....
Ešte sa opravim asi to nebolo dvb-t vstup cez anténu na to mala ale sa prepla jednoducho na analóg kde bolo pekné zrno .....
Nám kedisi asi 20-cat rokov dozadu v dedine kde som býval respektíve kde mám rodičovský dom bolol o tri chalupy vedľa v záhrade bocianie hniezdo na už nepoužívanom telefónom stlpe hniezdo bolo samozrejme ochranárimi nedotknutélne ale základ bol kovový kôš pre hniezdo.
Raz tam drbol blesk respektíve ho tam stiahlo a mne to prišlo po nete (verte neverte prišlo to po sieti) odišlo základ router Pc sietovka vtedy som mal apipbox9000hd na tú dobu to hovno vedelo ale moc drahí box samozrejme v prdeli prešlo to po koaxe až na parabolu kde som mal v tej dobe kovosatku 90 a odsralo si to až
v tej dobe dosť drahé stredove LNB .
Zlatý klinec do toho všetko som mal novú plazmu LG50 PS8000 to si pamätám ako teraz v tej dobe stala okolo 1200 eur a to som sa ešte dlhú dobu naťahoval s predajcom talkive neviem či existuje ale to bola katastrofa ju vôbec za tu cenu dostať.
Asi si nezapinaly telku zo zavretimy očami ja v tej dobe áno box v prdeli ostalo ticho ale keď telka nemala signál na vstupe HDMI tak sa ineligentne prepla do dvb-t kde u mňa samozrejme nič nenašla a verte nikdi som tak rád nepočul šum ničoho....
Ešte sa opravim asi to nebolo dvb-t vstup cez anténu na to mala ale sa prepla jednoducho na analóg kde bolo pekné zrno .....
-
- CS Odborník
Podla prospevkov mysli autor pozitivne, preto treba skusit ci vobec idu zdroje
Co mu nefunguje a kde to vzda zalezi iba na nom
Ja by som v pohode vymenil aj ram, aj ked ta je zrejme posledna co by bola poskodena
Co mu nefunguje a kde to vzda zalezi iba na nom
Ja by som v pohode vymenil aj ram, aj ked ta je zrejme posledna co by bola poskodena
-
- Pokročilý
Ako som spominal, box je len jedna z mala veci co mi odislo, to nebola az taka priorita ako switch, router TV, desktop....
Nieco som uz opravil a box som zatial este ani nerozobral. Jedine co som zistil, je odpaleny zdroj pre box.
Inak F1 bol fajn box, dvojtuner a celkom stabilny ... Ak ho opravim OK, ak nie, tak ide na zberny dvor ... jedine ak by niekto chcel nejake nahradne diely.
Nieco som uz opravil a box som zatial este ani nerozobral. Jedine co som zistil, je odpaleny zdroj pre box.
Inak F1 bol fajn box, dvojtuner a celkom stabilny ... Ak ho opravim OK, ak nie, tak ide na zberny dvor ... jedine ak by niekto chcel nejake nahradne diely.