Vylepšený exteplayer3 + ffmpeg

Enigma2 plugin pro přehrávání cz/sk video archivů
Enigma2 plugin pre prehrávánie cz/sk video archivov

Moderátoři: EnoSat, peter54, 9000peter, skyjet

Pravidla fóra
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
Odpovědět
skyjet
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 271 poděkování

Vylepšený exteplayer3 + ffmpeg

Příspěvek od skyjet »

Na ArchivCZSK Wiki je k dispozícii vylepšená verzia exteplayer3 a ffmpeg pre takmer všetky image a prijímače založené na ARM alebo MIPS procesoroch. Je založený na najnovšej stabilnej verzii ffmpeg 6.1.1 a vykompilovaný tak, aby fungoval aj v neudržiavaných, no napriek tomu používaných distribúciách ako VTi alebo OpenATV 6.4. Podarilo sa mi tam spraviť viaceré úpravy, ktoré otvárajú nové možnosti pre doplnky a celkovo vylepšujú používanie.
Čo to dokáže:
  • Natívna podpora pre dešifrovanie obsahu chráneného DRM ochranou s tým, že každý prehrávaný stream môže mať rôzny kľúč
  • Oprava prehrávania h265 streamov ktoré neboli zabalené do TS kontajnera (toto doteraz fungovalo iba v OpenATV 7.3)
  • Pridaná podpora pre prehrávanie MPEG-DASH streamov (potrebné pre O2 TV 2.0 a akýkoľvek obsah s DRM ochranou)
  • Vylepšená komunikácia so ServiceApp - už sa nebude zasekávať a je ho možné ukončiť v akejkoľvek chvíli
  • Cache pre zoznam video a audio stôp (zrýchľuje rôzne operácie)
  • Ďalšie rôzne vnútorné opravy a vylepšenia
Spolu s exteplayer3 je k dispozícii aj upravený ffmpeg program, ktorý umožňuje sťahovanie MPEG-DASH streamov vrátane tých, ktoré majú DRM ochranu.
Kto má záujem nech stiahne a otestuje (hlavne na VTi). Ak by to niekde nefungovalo, tak dajte vedieť a možno sa s tým podarí niečo spraviť.
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
furko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

Re: Vylepšený exteplayer3 + ffmpeg

Příspěvek od furko »

1_0_1_3394_C89_3_EB0000_0_0_0_20240326161522.jpg
S HBO Max funguje perfektne :03:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ Dreambox Uclan Raspberry Enigma2
climbo

Příspěvek od climbo »

Ahoj chcel by som sa opýtať, či by ste neboli ocohotný urobiť verziu pre Drem OS ... mám dreambox one ultra ...
ďakujem pekne za odpoveď
fpecsetes
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od fpecsetes »

Dobrý deň,
Rád by som opýtal, resp. poprosil o radu/pomoc ako je to s dependencies pri inštalácii týchto novších verzií na VTI 15? V ipk sú priložené v samostatnej zložke ***-dep. Je potrebné tieto nakopírovať do lib, alebo sa vytvoria symlink na obsah zložky?
Vopred ďakujem za odpoveď.
skyjet
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od skyjet »

Netreba s tým robiť nič, len nainštalovať. Je to vykompilované tak, že to závislosti hľadá presne v tom _dep adresári.
fpecsetes

Příspěvek od fpecsetes »

Wow, super. Vďaka za express reakciu. :05: :03:
fpecsetes

Příspěvek od fpecsetes »

Dobrý deň,
Ešte jedna možno maličkosť.
Pri : "opkg install /tmp/ffmpeg_171_armv7ahf.ipk", dostávam "Not downgrading package ffmpeg on root from VTi001.3.4.1-r14 to 171."
Viem spraviť downgrage "opkg install --force-downgrade /tmp/ffmpeg_171_armv7ahf.ipk", potom je inšt. úspešná, no VTI stále ukazuje prítomnosť update-u.
po opkg ugrade sa ffmpeg preinštaluje na pôvodnú verziu, ako keby bola novšia. Ď za odpoveď.
skyjet
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od skyjet »

Je mi to ľúto. VTi má tak debilné číslovanie verzií, že tá z feedu sa mu stále zdá ako novšia. Rozbehať to na starožitnosti ako VTi ma stálo x hodín času a už tomu nemienim venovať ani minútu.
fpecsetes

Příspěvek od fpecsetes »

Chápem, no aj tak vďaka za skvelú prácu, OrangeTV čo ja používam šlape aj s tými z feed-u. Ide to aj s orig. gstreamer aj gstplayer a z userbouquet-u.
Malý problém mam len s tým, že orig. gstreamer nejako nerozlíši prehrávaný native formát tj. progressive p25 a auto resolution plugin mi neprepne výstup na TV na p25. S gstplayer to čiastocčne, nie však vždy spoľahlivo rozlišuje a prepína. + to zobrazovanie EPG v bouquet-e, čo som písal v inom vlákne.
Ešte raz vďaka.
skyjet
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od skyjet »

K dispozícii je nová verzia 173. Zmeny/opravy:
  • oprava nastavovania user agenta
  • oprava resetu front pri zmene audio alebo titulkovej stopy (stávalo sa, že sa stream posunul dopredu o xx sekúnd)
  • detekcia a oprava nesprávneho PTS v streame (pozícia a dĺžka nahrávky sa zobrazovala zle alebo vôbec) - prejavovalo sa v O2 archíve
  • odstránenie formátovacích reťazcov z ASS titulkov, nakoľko enigma ani subssupport ich nepodporuje (už sa u titulkov nebude zobrazovať napr. {\an8} na začiatku textu)
Odkaz pre stiahnutie - viď. prvý príspevok.
skyjet
Pokročilý
Pokročilý

Verzia 174

Příspěvek od skyjet »

Ak si niekto zaktualizoval exteplayer3 na verziu 173, tak si zaktualizujte na 174. Opravil som opravu :o nesprávneho PTS. Na VU+ sa mi stávalo, že mi prestalo zobrazovať pozíciu u niektorých filmov napr. v SC a nebolo možné pretáčať. Na AB Pulse 4k to fungovalo vždy v poriadku. Teraz by to snáď malo byť ok všade. Odkaz na stiahnutie v prvom príspevku.
fpecsetes

Příspěvek od fpecsetes »

skyjet píše: 27 čer 2024 19:17 Je mi to ľúto. VTi má tak debilné číslovanie verzií, že tá z feedu sa mu stále zdá ako novšia. Rozbehať to na starožitnosti ako VTi ma stálo x hodín času a už tomu nemienim venovať ani minútu.
Zdravím skyjet,
Po spustení MAX - veľká vďaka zaň - a odsúhlasení update, na ver. 175, (tools_archivczsk/player/features.py), mi, ako som už pred časom písal, opäť chce upgrade na ver. VTi001.3.4.1-r14 z feed-u, čo je vlastne ffmpeg3.4.1. Prečo píšem:

Check-ol som (pre ver. 175) opkg depends exteplayer3 , ffmpeg. Keďže libs aj pre ffmpeg sú statické v exteplayer3 (exteplayer3_deps), Depends: exteplayer3 (= 175), ... pre Package: ffmpeg je O.K., no pre Package: exteplayer3 chýba Depends: ffmpeg (= 175), keďže je na ňom závislý.
Keďže ipk pre exteplayer3 ani ffmpeg neobsahujú control, tak som si manuálne doplnil (pre VTi: /var/lib/opkg/info/) exteplayer3.control o Depends: ffmpeg (= 175), ... a Voilà, ono to prestalo ponúkať upgrade na ver. z feed-u. Upravil som aj (pre VTi: /var/lib/opkg/) status, aby to sedelo s exteplayer3.control.

Sorry za obšírny popis! No radšej viac, ako málo. :)
Ak by to teda niekomu (s VTi) pomohlo, rád som sa podelil.

Pekný deň

P.S.: Bolo by fajn, ak by sa dali vytvoriť ipk s control v budúcich ver.
skyjet
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od skyjet »

Control súbor v tých IPK samozrejme je. Bez toho by to vôbec nešlo nainštalovať. Problém je v debilnom číslovaní verzií vo VTi, kedy verzia z repozitára má "vyššiu verziu" (vzhľadom na ten formát čo vymysleli) ako to čo sa inštaluje.

exteplayer3 nemá mať Depends: ffmpeg (= 175). Je tam iba jednosmerná závislosť. exteplayer3 môžeš mať aj bez ffmpeg, no ffmpeg potrebuje exteplayer3 (kvôli knižniciam). Takže pridať to tam nie je celkom správne riešenie. Popravde ako to pre VTi vyriešiť tak, aby to bolo kompatibilné naprieč distribúciami neviem ...
Odpovědět

Zpět na „Archiv CZSK“