Doplnok Magio SK/CZ

Enigma2 plugin pro přehrávání cz/sk video archivů
Enigma2 plugin pre prehrávánie cz/sk video archivov

Moderátoři: skyjet, EnoSat, peter54, 9000peter

Pravidla fóra
Ako sa stať podporovateľom ArchivCZSK + zoznam výhod

Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
gunner
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 32 poděkování

Doplnok Magio SK/CZ

Příspěvek od gunner »

Ahoj,

zjistil jsem, ze v doplnku Magio se mi trha obraz, kdyz vyberu kvalitu FHD (1080p).

Pouzivam VU UNO 4K SE, OpenVIX, OpenATV a PLI (multiboot), exteplayer3 a ffmpeg mam nejnovejsi 177. Stava se to v doplnku i kdyz exportuju bouquet.

Log posilam take.

Da se s tim neco udelat nebo mam nejaky spatny nastaveni? Kdyz vyberu kvalitu 720p anebo i 4K tak se to nestava.

Dekuji moc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
skyjet
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 510 poděkování

Re: Magio SK/CZ - trhani obrazu u FHD

Příspěvek od skyjet »

Toto je známa vec. Deje sa to na prijímačoch s Broadcom CPU. Dôvod nepoznám, no je na to riešenie:
- použiť iný prijímač - napr. s HiSilicon CPU
- použiť interný enigma2 prehrávač (v ňom to nerobí - aspoň na najnovších OpnePLi alebo OpenATV)
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
slax78
CS Odborník
CS Odborník
Dal poděkování: 17 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Re: Magio SK/CZ - trhani obrazu u FHD

Příspěvek od slax78 »

gunner
Daj si najnovšie OpenPLi 9.1 a použi ich gtstreamer z feedu a pôjde ti 1080p bez problémov.
Prídeš ale o 4K podporu .
Iné riešenie som zatiaľ nenašiel.
jzmanny

Chyba doplnku Magio

Příspěvek od jzmanny »

Prihlásenie zlyhalo:
Prosím, aktualizuje aplikáciu na novšiu verziu.
To mi dnes dnes začalo vyhadzovať.
djcuky

Re: Doplnok Magio SK/CZ

Příspěvek od djcuky »

Mne prestal fungovať archív na Magio. Vyhadzuje hlášku - " Chyba doplnku - Program nebol nenájdený ". Mám Vu+ Uno 4K SE image VTi. Prikladám log. Chcem sa poďakovať za opravu doplnku Magio Archív. Chalani nech sa darí :01:
gunner
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od gunner »

Ahoj!
Jeste dotaz ohledně Magio/Magenta CZ. Zkoušel jsem různá nastavení pro export bouquetu. Mohl by mi někdo, u koho to jede bez sekani, poslat screenshot nastavení? (GStreamer, externí přehrávač nebo výchozí přehrávač a jaké zařízení je vybráno?)
Mam: VU uno 4kse (openvix, openpli, openatv multiboot)
Dekuji!
slax78
CS Odborník
CS Odborník

Příspěvek od slax78 »

Daj si OpenPli 9.1 , potom stiahni ServiceAPP a daj Gtsreamer ako predvolený prehravac .
Potom daj vygenerovať zoznam kanálov v Archíve ale s tým že prehrávaní prehravac bude zvolený Gtsreamer .
Ako som písal , prídeš o 4K kanály , ale zase ti pôjde to bez sekania .
Niekedy keď budem mat čas , skúsim vytiahnuť ten Gtsreamer z OpenPLi aby sa dal používať do OpenATV a iných Openxxx image .
martinsed96
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od martinsed96 »

Ahoj,
na VuZero 4K, OpenPli 9.2, mám nastavené zariadenie iPad. Skúšal som rôzne varianty, exteplayer, gst aj predvolený, Service app s gst atď.
Jediná kombinácia, kde mi to neseká je exteplayer a iPad, ale streamy kanálov mi prehráva iba 720p. Dá sa niekde nastaviť predvolene fullHD? Testoval som všetky varianty Požadovaného profilu streamu, nepomohlo, stále iba 720p.
Prípadne ktorý typ zariadenia mám zvoliť + ktoré nastavenia upraviť, aby to išlo stabilne Full HD? 4K nepotrebujem.

Ďakujem.
slax78
CS Odborník
CS Odborník

Příspěvek od slax78 »

Daj si OpenPLi 9.1 ,to mam odskusane ze nema problem pri FullHD 1080p
Nastavenia uvidis v obrazkoch.
martinsed96

Ďakujem, testujem s týmito nastaveniami na OpenPLI 9.2 (doteraz som mal 9.1, ale dnes som v rámci testovania všetkých možných variantov aktualizoval na 9.2).
Ak by to sekalo, preflashujem na 9.1, prípadne dám vedieť.
skyjet
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od skyjet »

Medzi OpenPli 9.1 a 9.2 nie je žiaden rozdiel - všetky gstreamer knižnice sú úplne rovnaké. Do nastavení ServiceApp netreba babrať, nakoľko tam si nastavíte gstplayer ako predvolený prehrávač pre komplet všetko vrátane lokálnych súborov (a to nie je to, čo chcete). Jediné čo je potrebné zmeniť, je prehravač priamo v nastaveniach doplnku (na dvoch miestach - pre doplnok a pre userbouquet).
Ešte jedna informácia: Pokiaľ je ako emulované zariadenie nastavený iPad alebo akýkoľvek mobil, tak streamy sú v max 720p. Pre full hd treba nastaviť niečo iné (ale streamy budú vždy ako DASH).
gunner
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od gunner »

Zkoušel jsem všechna nastavení, jak píšete. Mám Vu+ Uno 4K SE a OpenPLi i OpenViX. Všude je to stejné.

Když nastavím „ipad“ (kvalita 720p), běží to bez problémů, ale obraz je horší. Když nastavím FHD, obraz se trhá.

Mluvím teď jen o sledování Magio SK/CZ v userbouquetu. V pluginu jsem to zatím nezkoušel.

Jestli nastavím přehrávač na default, GStreamer nebo ExtePlayer, nehraje roli – výsledek je stejný.

Asi to nepůjde, nebo potřebuji jiný receiver :/
mojzis
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od mojzis »

Alebo lepsi internet
- - Boh s tebou - -
martinsed96

Mne to seká presne ako gunnerovi so všetkými možosťami - gst, exte aj default pri 1080p, rovnako aj pri použití aj nepoužití serviceapp. Jedine kde to neseká je pri ipad - 720p. Internet Telekom optika 800/250.
skyjet
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od skyjet »

To nie je internetom. Na prijímačoch s HiSilicon čipmi to funguje s každým prehrávačom. A isto si nastavil gstplayer pre userbouquet? Keď to spravíš, tak sa userbouquet musí pregenerovať. Takže aby sa zmena prejavila, tak musíš prepnúť na iný program z iného bouquetu a potom sa vrátiť do Magio TV. Pokiaľ zmeníš prehrávač a len prepneš program, tak sa tá zmena neprejaví.
martinsed96

Ahoj,
na obidvoch miestach mám na Vu Zero 4K nastavený gstplayer, skúšal som niekoľko reštartov boxu, prepnúť hore-dole medzi bouquetmi MagioTV-SweetTV, vypol som aj gts v serviceapp.
Posielam screenshoty aktuálneho nastavenia. Stream ide dobre prvých 30-60 sekúnd, potom sa tam objavujú drobné "šklbnutia" v obraze aj zvuku.
Neviem, či v tejto situácii má prínos posielať log, keď to nevypisuje žiadnu chybu, prípadne, či môžem ešte skontrolovať nejaké nastavenia.
slax78
CS Odborník
CS Odborník

Příspěvek od slax78 »

Mne na DM920UHD (ma taktiez BCM procesor ako VU+) mi to ide uplne bez problemov na 1080p bez sekania s tym nastavenim ktore som Vam poslal v tych obrazkoch.

Tu som urobil vypis programu CT1 co v tom tecie:

Kód: Vybrat vše

CT 1 Magio:
Input #0, dash, from 'http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==':
  Duration: N/A, start: 0.000000, bitrate: N/A
  Program 0
  Stream #0:0: Video: h264 (High) (avc1 / 0x31637661), yuv420p, 1920x1080 [SAR 1:1 DAR 16:9], 50 fps, 50 tbr, 10000k tbn (default)
    Metadata:
      variant_bitrate : 5000000
      id              : dxADMUBLTBIbnw..
  Stream #0:1(cze): Audio: aac (LC) (mp4a / 0x6134706D), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      variant_bitrate : 128000
      id              : dxADIeIBnw..
  Stream #0:2(qaa): Audio: aac (LC) (mp4a / 0x6134706D), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      id              : dxADIeMBnw..
  Stream #0:3(adc): Audio: aac (LC) (mp4a / 0x6134706D), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      id              : dxADIeQBnw..
  Stream #0:4(cze): Subtitle: ttml (stpp / 0x70707473) (default)
    Metadata:
      id              : dxADEWSf
Tu som skusil niekolko navrhov na regulovanie ffmpeg:

Kód: Vybrat vše

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -vcodec copy -acodec copy -f mpegts /dev/null

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -async 1 -fflags +genpts+flush_packets -f mpegts pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -fflags +genpts -f mpegts -mpegts_flags resend_headers -mpegts_pcr_period 40 pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -fflags +genpts -mpegts_copyts 1 -f mpegts pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -fflags +genpts -f mpegts -muxrate 5000000 pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -f mpegts -mpegts_flags +initial_discontinuity -mpegts_copyts 1 pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -fflags +genpts+igndts -f mpegts pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -flags +global_header -f mpegts -mpegts_flags +resend_headers pipe:1

ffmpeg -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -f mpegts -fifo_size 1000000 pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:0 -map 0:1 -bsf:v h264_mp4toannexb -flags +global_header -f mpegts -mpegts_flags +resend_headers+initial_discontinuity -movflags +faststart pipe:1

ffmpeg -re -i "http://127.0.0.1:18888/magiogo/playlive/NjA1Mw==" -c copy -map 0:v:0 -map 0:a:0 -bsf:v h264_mp4toannexb -f mpegts -mpegts_flags +resend_headers+initial_discontinuity -thread_queue_size 1024 pipe:1
niektore volby trosku pomohli ,ale stale to nebolo OK bez trhania ako to ma gtsplayer od OpenPLi.

Problem je v tom 1080p/50fps.Ako nahle skusite napr.VOD kanal Magenta kino ktora vysiela v 1080p/25fps tak ziadny problem neni na ziadnom image aj s roznym typom prehravaca (dokonca aj default u OE 2.5/2.6 funguje).

Vsak skuste si kusok nahrat toho vysielania (napr.CT1) ked to seka 1080p/50fps a pustit doma na zariadeniach cez DLNA protokol na roznych inych zariadeniach ako TV,konzole,VLC atd atd...
Ten stream nahraty 1080p/50fps ked pustim cez DLNA na dreambox s image starym 5 rokov tak netrha a ide pekne plynule.
Tych poznatkov je mozno viac,ale rychlejsie je prejst na OpenPLi 9.1/9.2 a pouzivat ich gtstreamer .Sice pridete o 4K ale funguje 1080p/50fps.
Ak chcete 4K kanaly,tie funguju cez klasicky exteplayer3 uplne bez problemov.
Napada ma len jedna veci,ze cez 4097 budem volat 4k kanaly a cez 5001/5002 ostatne FullHD v 1080p/50fps v userbouquet (manualne zadat a vypnut aktualizaciu z archivu)
Alebo posledne riesenie je poprosit Skyjeta nech skusi na to pozriet viac a urobit fix do jeho exteplayera3.
slax78
CS Odborník
CS Odborník

Příspěvek od slax78 »

martinsed96 píše: 02 bře 2026 19:40 Ahoj,
na obidvoch miestach mám na Vu Zero 4K nastavený gstplayer, skúšal som niekoľko reštartov boxu, prepnúť hore-dole medzi bouquetmi MagioTV-SweetTV, vypol som aj gts v serviceapp.
Posielam screenshoty aktuálneho nastavenia. Stream ide dobre prvých 30-60 sekúnd, potom sa tam objavujú drobné "šklbnutia" v obraze aj zvuku.
Neviem, či v tejto situácii má prínos posielať log, keď to nevypisuje žiadnu chybu, prípadne, či môžem ešte skontrolovať nejaké nastavenia.
Ale vsak mas vypnute Enigma2 playback system :02:

Nastav si to ako mam ja,reboot boxu (nie len restart E2) a neverim ze to nepojde.
Na zaciatok skus ci to funguje cez plugin v Archive a potom az generuj userbouquet s gtsplayer predvolbou.
martinsed96

slax78 píše: 02 bře 2026 20:12
martinsed96 píše: 02 bře 2026 19:40 Ahoj,
Ale vsak mas vypnute Enigma2 playback system :02:

Nastav si to ako mam ja,reboot boxu (nie len restart E2) a neverim ze to nepojde.
Na zaciatok skus ci to funguje cez plugin v Archive a potom az generuj userbouquet s gtsplayer predvolbou.
Včera som to testoval presne s rovnakými nastaveniami, mal som zapnuté enigma2 playback a nastavené všetky hodnoty rovnako. Box som reštartoval viackrát, testoval som priamo v archive aj cez bouquet - sekalo to všade rovnako. Box som preflashoval načisto na OpenPLI 9.1, nepomohlo.
skyjet
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od skyjet »

slax78 píše: 02 bře 2026 20:12 Ale vsak mas vypnute Enigma2 playback system :02:
Toto nezapínať!!! Radíš to tu dookola a pritom zjavne nevieš čo to robí. Už som to písal X-krát a už ma nebaví to písať stále dookola.
Odpovědět

Zpět na „Archiv CZSK“