Doplnok Oneplay
Moderátoři: 9000peter, EnoSat, peter54, skyjet
Pravidla fóra
Ako sa stať podporovateľom ArchivCZSK + zoznam výhod
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
Ako sa stať podporovateľom ArchivCZSK + zoznam výhod
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
-
- Dal poděkování: 9 poděkování
Re: Doplnok Oneplay
Preferovaný typ streamu jsem dal HLS a tu vyrovnávací paměť jsem dal 10s. Už se to neseká ale je tam delší náběh to se nezměnilo. Včera to vůbec nedělalo. Některé programy mají delší načítání a některé o něco kratší. Je zajímavé že včera to bylo v pohodě. Přesto moc děkuji za Tvoji práci.
- skyjet
- CS Odborník
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 416 poděkování
Vyrovnávacia pamäť funguje len pre DASH. Na HLS nemá vplyv. S HLS nebudú fungovať streamy s DRM. Oneplay vysiela niektoré športové prenosy len s DRM. Jeden taký prenos sa mi podarilo trafiť počas týždňa keď som robil doplnok.
Tú voľbu HLS som tam pridal len ako núdzovku. Ak na to nemáte vyslovene dôvod, tak ju nepoužívajte.
Tú voľbu HLS som tam pridal len ako núdzovku. Ak na to nemáte vyslovene dôvod, tak ju nepoužívajte.
-
- Dal poděkování: 9 poděkování
Ok dal jsem to zpátky na MPEG-DASH. Teď už se to neseká. Možná to bylo po té aktualizaci. Teď to jede včetně přepínání a načítání velmi dobře.
-
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 23 poděkování
Ahoj, děkuji za rychlý vývoj Oneplay pluginu. Skvělá práce.
Mám pár postřehů.
Multidimenze funguje fantasticky - je to lepší, než u O2 TV doplňku. Protože při sledování lze šipkami nahoru/dolů vybrat jiný stream (není nutné přepínat jinam a zpět pro novou nabídku streamu.
Ve večerních hodinách dochází k zásekům většiny kanálů - asi nestíhají servery. Ale v pohodě to vyřeší buffer na 10 sekundach.
Zvláštní chování ale pozoruji u EPG v bouquetu.
U výchozího bouquetu “Oneplay”, kde je výchozí pořadí programů - 1) Nova, 2) ČT1, 3) ČT2, …, funguje EPG správně.
Ale pokud si vytvořím jiný bouquet, například “Oneplay výběr”, kam zkopíruji některé kanály, u kterých je pochopitelně jiné pořadí - například 1) ČT sport, 2) Canal+ Action, 3) Prima Zoom, …, tak zde se u ČT sport zobrazuje EPG Novy, u Canal+ se zobrazuje EPG z ČT1, a tak dále.
Jako by EPG nebylo přiřazeno k názvu kanálu ale k pořadovému číslu.
Smazání EPG dat a následný nový export to bohužel vůbec nevyřeší. V O2 TV takový problém nebyl.
Mám pár postřehů.
Multidimenze funguje fantasticky - je to lepší, než u O2 TV doplňku. Protože při sledování lze šipkami nahoru/dolů vybrat jiný stream (není nutné přepínat jinam a zpět pro novou nabídku streamu.
Ve večerních hodinách dochází k zásekům většiny kanálů - asi nestíhají servery. Ale v pohodě to vyřeší buffer na 10 sekundach.
Zvláštní chování ale pozoruji u EPG v bouquetu.
U výchozího bouquetu “Oneplay”, kde je výchozí pořadí programů - 1) Nova, 2) ČT1, 3) ČT2, …, funguje EPG správně.
Ale pokud si vytvořím jiný bouquet, například “Oneplay výběr”, kam zkopíruji některé kanály, u kterých je pochopitelně jiné pořadí - například 1) ČT sport, 2) Canal+ Action, 3) Prima Zoom, …, tak zde se u ČT sport zobrazuje EPG Novy, u Canal+ se zobrazuje EPG z ČT1, a tak dále.
Jako by EPG nebylo přiřazeno k názvu kanálu ale k pořadovému číslu.
Smazání EPG dat a následný nový export to bohužel vůbec nevyřeší. V O2 TV takový problém nebyl.
-
- Mírně pokročilý
Další postřeh k EPG. Po změně na letní čas je EPG u Oneplay o jednu hodinu posunuté (ukazuje události před hodinou).
Nepomůže ani vymazání a nové generováni EPG.
Nevím, zda je to problém způsobený službou a nebo doplňkem?
- skyjet
- CS Odborník
Pozriem na to večer, keď budem doma.
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 28 poděkování
- Dostal poděkování: 6 poděkování
Je to tak i u mě. V O2 je to správně.KarelBarel píše: ↑30 bře 2025 10:04 Další postřeh k EPG. Po změně na letní čas je EPG u Oneplay o jednu hodinu posunuté (ukazuje události před hodinou).
- skyjet
- CS Odborník
EPG po zmene na letný čas je opravené. Už by to malo fungovať korektne (samozrejme po vyčistení EPG cache).
KarelBarel
Kontroloval som to u seba a mne to funguje správne a EPG sa mi nemieša. Ale včera vo verzii 1.3 nastala zmena identifikátorov v userbouquete (tak ako som písal), takže ak si si svoj vlastný bouquet vyrobil vo verzii <1.3, tak sa to bude správať presne ako popisuješ. Vygeneruj userbouquet s najnovšou verziou a sprav si svoj vlastný ešte raz. Do budúcna už budú identifikátory stabilné (ak to nezmení priamo Oneplay).
KarelBarel
Kontroloval som to u seba a mne to funguje správne a EPG sa mi nemieša. Ale včera vo verzii 1.3 nastala zmena identifikátorov v userbouquete (tak ako som písal), takže ak si si svoj vlastný bouquet vyrobil vo verzii <1.3, tak sa to bude správať presne ako popisuješ. Vygeneruj userbouquet s najnovšou verziou a sprav si svoj vlastný ešte raz. Do budúcna už budú identifikátory stabilné (ak to nezmení priamo Oneplay).
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 22 poděkování
- Dostal poděkování: 5 poděkování
Dneska jsem zkoušel multidimenzi. Za mě super že funguje. Jen se zeptám. Nešlo by MD udělat jako to bylo v O2? Jde mi o to že na vyjetí z kanálu MD se musí zmáčknout exit. V o2tv stačilo přepnout kanál. Zkoušel jsem to dneska na duchodcích a byli z toho "zmatení " 

- skyjet
- CS Odborník
Tá nešťastná multidimenzia ...
Najprv trochu teórie: V Oneplay funguje multidimenzia inak ako v O2. Tam to boli samostatné kanály, ktoré sa dali "vytiahnuť" von. Tu je multidimenzia riešená ako samostatná "relácia" s unikátnym identifikátorom v EPG. Takže spustenie nejakého streamu z multidimenzie je po technickej stránke rovnaké, ako keby si púšťal nejaký program z archívu. Preto som to spravil tak ako to je. Hlavný kanál zobrazuje v prípade aktívnej multidimenzie mozaiku a zobrazí sa menu pre výber substreamu. A to menu vlastne pustí "program z archívu" (ako keby si si v EPG histórii stlačil PLAY a spustil si program z archívu). Má to aj jednu veľkú výhodu. V O2 sa po prehodení streamu zmení referencia aktuálneho programu a preto keď prepneš program, tak ti to skočí na začiatok bouquetu (čo je celkom nepohodlné).
Takže záver - aj dôchodcovia so budú musieť zvyknúť. Po týždni to už bude v poriadku aj u nich

Takže záver - aj dôchodcovia so budú musieť zvyknúť. Po týždni to už bude v poriadku aj u nich

-
- Mírně pokročilý
Super - děkuju moc. S bouquetem jsem opravdu pracoval dříve, než to bylo upraveno ve verzi 1.3.skyjet píše: ↑30 bře 2025 19:59 EPG po zmene na letný čas je opravené. Už by to malo fungovať korektne (samozrejme po vyčistení EPG cache)…
…ak si si svoj vlastný bouquet vyrobil vo verzii <1.3, tak sa to bude správať presne ako popisuješ. Vygeneruj userbouquet s najnovšou verziou a sprav si svoj vlastný ešte raz.
Nyní to již funguje.
EPG se také zobrazuje ve správném čase. Děkuji.
P.S.: Tu multidimenzi nechte tak, jak to funguje nyní. Je to rozhodně lepší, než co bylo u O2! Šipkami nahoru/dolů lze vybrat jiný stream (není nutné přepínat tam a zpět.
A jak píše skyjet - vyskočit exitem je lepší, protože skončím na stejné pozici v bouquetu (u O2 jsem skončil na začátku seznamu a byla otrava přepínat znova na třeba 8. pozici.)
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 22 poděkování
- Dostal poděkování: 5 poděkování
Ahoj, v doplňku Oneplay se nemůžu přihlásit, vyhazuje mi to chybu na obrázku, v nastavení Kontrolovat SSL certifikáty mám na false. Přijímač VU+ Solo4K, image je OpenATV 6.3.
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- skyjet
- CS Odborník
Lebo pre oneplay je nutné použiť externú knižnicu ktorá rieši pripojenie k oneplay serverom a tá toto nastavenie nerešpektuje. Skúsim ju to naučiť (aj keď neviem, ako to otestujem), no ideálne by bolo prestať používať image z doby dinosaurov a posunúť sa do súčasnosti ...
Díky za rychlou odpověď, měnit image se mi moc nechtělo, ale asi už je čas ji změnit.
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 23 poděkování
Dlhe roky som mal image OpenATV 6.3 a tiez som vahal s prechodom na nove rady 7.x ,ale nelutujem.
Co je to stary DM500HD z roku 2012 alebo nove boxy,vzdy ta zmena mala plus a nove vyuzitie.
Co je to stary DM500HD z roku 2012 alebo nove boxy,vzdy ta zmena mala plus a nove vyuzitie.
-
- Dal poděkování: 1 poděkování
bitexx jen k tvemu tomu problemu se sekanim zacne to vzdy kdyz je na nekterem oneplay sportu nejaka premiera nebo zivy prenost - fotbal , hokej ... vetsinou ani nejde kanal prenout , zkouseno na kodi i na E2.