Doplnok Oneplay
Moderátoři: 9000peter, EnoSat, peter54, skyjet
Pravidla fóra
Ako sa stať podporovateľom ArchivCZSK + zoznam výhod
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
Ako sa stať podporovateľom ArchivCZSK + zoznam výhod
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
- skyjet
- CS Odborník
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 416 poděkování
Re: Doplnok Oneplay
Skús si nastaviť v nastaveniach doplnku extra stream cache na 10s. S tým. že preferovaný typ streamu pre živé vysielanie musí zostať nastavený na MPEG-DASH. Stream bude viac meškať, no bude mať k dispozícii viac segmentov dopredu, ktoré bude možné predspracovať. Už som to písal pri O2 a rovnako to platí pre Oneplay: Stream funguje na veľmi krátkych segmentoch o dĺžke len 1.92s. Takže keď sleduješ program, tak každé dve sekundy je potrebné stiahnuť nový segment pre video, nový segment pre audio a refreshnúť playlist. To sú tri požiadavky každé dve sekundy cez HTTPS. Ak máš trochu horšiu latenciu voči ich serverom, tak to bude robiť problém.
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 22 poděkování
- Dostal poděkování: 5 poděkování
Ještě jednou to zkontroluju ale MPEG Dash jsem tam dával. Jak u zera tak zgemmy a Dreamboxu. Buffer 10s jsem tam taky dával tak všude. U toho Zera mě napadlo jestli už ta aktuální verze oepnpli nemůže být na ten box náročná. Na druhou stranu by podle mě měly problém všechny kanál OPS ne jedn dvojka ale nevím. Suma sumárum mě to jde nejlíp na tom Dreamboxu.
Edit: teď jsem se v tom vrtal na Vu+zero. Vše poslední verze. Zvoleno MPEG Dash + buffer na 10s. Sekání OPS2. Jak v archivu tak v bonquetlistu. Když jsem prepl na typ streamu Hls tak bez jediného záseku. Jestli za to může něco v archivu nebo jen O2 nestíhá server netuším. Ale dávali tam nějaké virtuální formule což není žádné terno.
Edit: teď jsem se v tom vrtal na Vu+zero. Vše poslední verze. Zvoleno MPEG Dash + buffer na 10s. Sekání OPS2. Jak v archivu tak v bonquetlistu. Když jsem prepl na typ streamu Hls tak bez jediného záseku. Jestli za to může něco v archivu nebo jen O2 nestíhá server netuším. Ale dávali tam nějaké virtuální formule což není žádné terno.
-
- Pokročilý
-
- Pokročilý
O Dreamboxu jsi nepsal. Každopádně VPN nemůže být řešení. Snad se přijde na to čím to je.
-
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 23 poděkování
Poslední dobou (týden) se setkávám se záseky a nebo s problémy s načítáním kanálů.
Vypozoroval jsem toto…
1) Mám nastavený MPEG-DASH:
Oneplay Sport 1 - jde bez problémů a bez záseků.
National Geographic - jde bez problémů.
Oneplay Sport 2 - načítá třeba 10 sekund, poté naskočí, ale každých pár vteřin jsou záseky dlouhé 2s.
Nat Geo Wild - načítá třeba 10 sekund, poté naskočí, ale každých pár vteřin jsou záseky dlouhé 2s.
2) Mám nastavený HLS - chování kanálů je přesně opačné:
Oneplay Sport 1 - skoro nejde, seká se.
National Geographic - skoro nejde, seká se.
Oneplay Sport 2 - jde bez problémů.
Nat Geo Wild - jde bez problémů.
Jako by každý kanál požadoval jiný typ streamu.
Už nepomáhá ani buffer na 10 sekundách.
(OpenATV 7.5.1 na Vu+ Duo 4K SE i na Uno 4K SE, Exteplayer 177.)
Vypozoroval jsem toto…
1) Mám nastavený MPEG-DASH:
Oneplay Sport 1 - jde bez problémů a bez záseků.
National Geographic - jde bez problémů.
Oneplay Sport 2 - načítá třeba 10 sekund, poté naskočí, ale každých pár vteřin jsou záseky dlouhé 2s.
Nat Geo Wild - načítá třeba 10 sekund, poté naskočí, ale každých pár vteřin jsou záseky dlouhé 2s.
2) Mám nastavený HLS - chování kanálů je přesně opačné:
Oneplay Sport 1 - skoro nejde, seká se.
National Geographic - skoro nejde, seká se.
Oneplay Sport 2 - jde bez problémů.
Nat Geo Wild - jde bez problémů.
Jako by každý kanál požadoval jiný typ streamu.
Už nepomáhá ani buffer na 10 sekundách.
(OpenATV 7.5.1 na Vu+ Duo 4K SE i na Uno 4K SE, Exteplayer 177.)
-
- Pokročilý
Tak teď cca 19:55 kdyz hraje hokej Kometa vs Sparta vyzkoušeno viz stav. Stejná IP do internetu stejný router oba boxy kabelem. Kanál Oneplay Sport 2. Dreambox bez záseku a a na zeru ani nenaskočil obraz. Když jsem na zeru nastavil druh streamu Hls tak bez jediného záseku.
-
- Dal poděkování: 1 poděkování
Hm mam to naopak - sport 2 v pohode hokej plynule. ... ale nepustim fotbal na 1 ani nepustim sport 3 - jen sem tam - z 10 pokudu jeden vyjde ale seka se to .
-
- Pokročilý
Tak dneska OP Sport 1234 když na 2 běží hokej tak na Dreamboxu i vu+ zero bez záseku. Obojí MPEG Dash a 10s buffer
- skyjet
- CS Odborník
Ak sa niekomu zasekáva Oneplay (akýkoľvek program), tak nech píše priamo do Oneplay. Ja s tým nič spraviť neviem. Problém je na ich strane. To je aj dôvod, prečo to niekedy ide a niekedy nie. Všetky programy sa ťahajú z infraštruktúry cetinu rovnako ako to bolo u O2, no serverov je viac. Takže ak vás load balancer, pošle na nejaký, ktorý je vyťažený viac a nestíha dostatočne rýchlo odpovedať, tak to bude blbnúť. Opraviť to môžu len oni.
-
- Pokročilý
Chci se ještě zeptat ohledně multidimenze. Kanály z multidimenze mají oproti normálním kanálům nižší rozlišení 1280x720. Je to prosím naschvál nebo se to jen přehlédlo?
- skyjet
- CS Odborník
Musíš mať zaplatený stav "Podporovateľ", inak je tam obmedzenie na 720p. Máš to napísané aj changelogu v úvodnej verzii. To, že to v userbouquete funguje bez obmedzenia je chyba. Ale keď som to vydal takto von, tak to už meniť nebudem.
-
- Pokročilý
-
- Pokročilý
Nesleduje někdo OPS2 hokej Jihlava - Olomouc? Posledních pár minut před koncem se to začalo trhat. Přepnuto na trojku a bez záseku.
-
- Dal poděkování: 1 poděkování
Přestal fungovat kanál Eurosport 1, jak v userbouquetu tak i samotném doplňku. Nemá někdo podobný problém?
-
- Pokročilý
- Dal poděkování: 28 poděkování
- Dostal poděkování: 6 poděkování