Skype končí , aká náhrada?

Viacmenej pokec o ničom, nie však o hocičom,
rady ohladom inych veci ako su len SAT/IPTV atd.

Moderátoři: 9000peter, EnoSat, peter54

xdukef

Re: Skype končí , aká náhrada?

Příspěvek od xdukef »

Všetko dobré rýchlo skončí, alebo je to "vylepšené" tak, že sa to viac používať normálne nedá. Krásny príklad je Skájp, ktorý aj tak dopadol, keďže ho pred rokmi prebral májkrosoft, čo sa dalo pochopiteľne očakávať. Ájsíkjú nám nadobro skončilo, čo ma zamrzelo, Google chat už tiež stojí za prt a o ostatné komunikátory som ani nezakopol (od všetkého, čo patrí féjkbúku ruky preč!) a ani nemienim. Skájp bol poslednú dobu aspoň pre mňa neskutočne neprehľadný, komplikovaný a prepchatý niečim, o čo ani nestojím a furt mi tam chodili nejaké pozvánky niekam. Pôvodní autori (myslím, že to boli nejakí izraelskí študenti, či kto) musia plakať. Používam iba ten gúgel čet, čo je u mňa najmenšie zlo.

Pre tú srandu som pred časom rozbehal svoj písatkový server Openfire a po náležitom nastavení to fungovalo pekne. Mal som to spustené na noťasi s windows a užívateľovi stačí nejaký klient s podporou xmpp. Jednoduché, funkčné, písal som si sám so sebou z pc na noťas. Nikto zo známych nemal žiadnu ochotu to aspoň vyskúšať reálne, tak som s tým skončil.
Marusys VU+uno, OpenPli
VTronik
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 45 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od VTronik »

Dokud byl Skype, měl jsem to rozdělené. Pro práci Teams (tam si vybírat nemohu) a pro své soukromé Skype. Jelikož Skype "umřel", přešel jsem na Teams komplet. Rozběhnul jsem ho i na stroji s linuxem a k mému příjemnému překvapení si z původního Skype natáhl vše včetně historie. Takže jsem nemusel ani nic znovu nastavovat, pouze se přihlásit k účtu. Teams běží bez problémů na Win, Linux i Android. Vyzkoušeno.
VU+Duo4KSE (OpenATV 7.5.1, 2TB SSD Samsung)
VU+Duo2 (OpenATV 7.5.1, 1TB SSD Patriot)
Skylink, T90
:01:
davidas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidas »

discord....
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
Golino

Příspěvek od Golino »

slax78 píše: 15 dub 2025 22:12 No dnes tej anonymity na základe len “nick” už asi moc nebude. Poliaci mali gagu ( či ako sa to volalo) , ale to už asi tiež nefrci .
len pre info
niekedy v pc som mal gadu gadu, ale roky som ho uz nepouzil. tvoja info ma zujala, tak som si to pozrel. na nete je gg.pl
v mobile sa da stiahnut apka, ale na aktivaciu treba vyplnit aj telefonne cislo kde pride sms s aktivacnym kodom.
minestra
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od minestra »

blacker91 píše: 16 dub 2025 19:00 Přešel jsem ze skype -> teams asi před měsícem. Přeneslo se všechno a oproti Skype apce...
Jen na okraj: ten modul v MSTeams co je na online komunikaci je Skype pro firmy. Používám už dlouho, žádná sláva. Ještě - jsou 2 verze: home - work.
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.5, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
EnoSat
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 40 poděkování
Dostal poděkování: 87 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

Zaujimave ze Skype Lite v pohode pise a vola do Teams , ale Teams uz do Skype Lite nie :D
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
Odpovědět

Zpět na „Ostatné-Nezaradené“