Nastavenie E2 na stream mpeg-dash

Diskusia, Download

Moderátoři: 9000peter, EnoSat, peter54

Odpovědět
maverick2404

Nastavenie E2 na stream mpeg-dash

Příspěvek od maverick2404 »

Pozdravujem vás,
chcel by som vás skúsenejších poprosiť o radu pri nastavení enigmy.
Stručne popíšem situáciu.
Vlastním Vu+ Zero 4K a v ňom OpenATV 7.3.
Okrem príjmu zo satelitu mám aj alternatívny príjem - IPTV tiež v userbouqet, v ktorom mám streamy vo formáte .m3u8 a taktiež aj .mpd.
Mám nainštalovaný Serviceapp, a nastavený prehrávač exteplayer3 - ktorý som stiahol už mierne vylepšený práve pre streamy .mpd, a aj s ffmpeg.
Streamy vo formáte .m3u8 idú v pohode, ale streamy vo formáte .mpd nefungujú vôbec. TMA.
Vedel by niekto podľa tohto popisu poradiť?
Možno som ešte niečo zabudol v nastavení serviceapp odkliknúť, a za Božička neviem prísť na to, kde je chyba.
Vopred ďakujem za ochotu.
mojzis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Nastavenie E2 na stream mpeg-dash

Příspěvek od mojzis »

exteplayer resp serviceapp je v zaklade len obalovac pre ffmpeg takze tam si si moc nemal co stiahnut. Skus napisat co za verziu odkial si stiahol a uved ak sa da aspon jeden link co nehra nech ludia maju co skusat lebo takto bez nicoho ti tu nik nic nepovie na isto a bude len hadat.

Moj odhad je ze format mpd ti E2 nerozzuje ako by mala. Asi netusis co je mpd ale ked si to otvoris tak to je xml a to xml moze mat viac variantov podla xsd schemy a v E2 mozno hra len urcity format zapisu toho xml.
- - Boh s tebou - -
okverd

Příspěvek od okverd »

Skusal si tie .mpd linky na Pc ci idu?
Ja som este neskusal dat do Enigma2 mpd. linky, lebo si myslim ze je mala sanca aby isli.
Su dva druhy .mpd links, jedni koncia s koncovku .mpd and druhe asi 98% mpd links potrebujes este dosadit Licence kluce aby ty isiel obraz.
Tieto .mpd linky z klucamu su od providerov (od zdroj).
A to nielen musis dosadit kluce (keys), niekedy potrebujes este aj uvest "HTP User Agent" alebo aj "HTTP Referer" alebo "HTP Header"
Myslim si ze si niekde na Google nasiel mpd linky a pojdu tak isto ako m3u8.
Kde si tie mpd linky nasiel, tam musia byt aj Licence kluce (keys).. vyzerat to napriklad takto:
ASTRO SUPERSPORT 4 HD
#KODIPROP:inputstream.adaptive.license_key=79f4028730acca9ab8b00f26158ddb10:91febe843c08c7cc523efd827292e40e
#KODIPROP:inputstream.adaptive.stream_headers=
referer= https://astrogo.astro.com.my//
user-agent= Mozilla/5.0 (Linux; Android 10; MI 9 Build/QKQ1.190825.002; wv) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Chrome/111.0.5563.58 Mobile Safari/537.36
https://linearjitp-playback.astro.com.m ... lt_ott.mpd

=
Urobil som kratke video ako odziskas od zdroja link s klucami, da sa to roznym sposobom, ja uzivam prevazne "Moju Licenciu: Google API Key", alebo Android Studio.
http://51.158.61.220/mpd_linky_s_klucami.mp4
Tieto mpd linky idu iba v niektorych specialnych Players kde si mozes menit kvalitu obrazu a niektore kanale maju aj multiple audio - jazyk, cz, eng, hun, ger, ita, fra...atd.. napriklad tuje photo Eurosport
http://51.158.61.220/mpd_links.jpg
Dufam ze ty tato odpoved postacila, - FULL STOP
skyjet
CS Odborník
CS Odborník
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 416 poděkování

Příspěvek od skyjet »

OpenATV 7.3 podporuje mpd priamo v internom prehrávači a rovnako to podporuje aj exteplayer3 ktorý je vo feede. Problém je v tom, že to podporuje zle - berie len prvý dostupný formát video streamu a na ďalšie sa vykašle. Ale rovnako sa to správa aj u HLS (m3u8). Keďže si však nenapísal ako si to pridal do enigma bouquetu ani si neposlal odkaz na ten stream a ani typ prijímača, tak žiadnu zmysluplnú radu nedostaneš. Tých možností prečo to nefunguje môže byť x.
Problém s ArchivCZSK? Postup ako nahlásiť chybu nájdete v tomto príspevku. Na reklamácie, že niečo nefunguje bez priloženého log súboru nereagujem.
K dispozícii je nová WIKI s popisom funkcií ArchivCZSK o ktorých možno ani neviete ...
maverick2404

Pozdravujem a ďakujem za reakcie.
Odpoviem všetkým reagujúcim.
Verziu exteplayer3 som stiahol z Archivczsk wiki po prečítaní príspevku od skyjet tu :
viewtopic.php?t=668
Keď som si prečítal príspevok od okverd, tak ma to chcenie poriešiť mpd playlist v enigme prešla. To je už pre mňa vysoká škola, aj keď možno výzva.
Ide o to, že ja som linky nestiahol nikde na internete, mám ich od poskytovateľa IPTV.
Sú prioritne určené pre KODI, kde prehrávač s týmito linkami nemá absolútny problém, a tam fungujú.
V mojom VU+ Zero 4K síce mám aj KODI, ale ani tam to nefunguje (úprimne, KODI na VUčkach proste nefungujú spoľahlivo, veď nie sú ani na to predurčené- tomu rozumiem)
Ja som si chcel pre pohodlie, nemať dva boxy (VU a prípadný Android box), ale zriadiť a spustiť všetko v jednom boxe.
Do enigmy som linky pridal klasicky cez program E-channelizer, kde si viete pridať link na iptv. (ďalej to už poznáte)
A môj postreh, po vašej pripomienke, tak som link s mpd otvoril v VLC, ale ani tento prehrávač to neprehrá.
Z toho mi vychádzajú 2 možnosti:
- buď to poskytovateľ zakodoval s tými kľúčmi (aj keď si to nemyslím, lebo by to asi nešlo ani v android boxe, kde to funguje bez problémov)
- alebo na to jednoducho enigma nemá (resp. prehrávač v nej)
Aj tak vám ďakujem za ochotu, a ak by vás napadli ešte nejaké možné riešenia, tak sem s nimi.
Čaute.
slax78
Pokročilý
Pokročilý
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování

Příspěvek od slax78 »

A nemáš tie linky viazane na MAC adresu boxu ?
mojzis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od mojzis »

Spekulantis 😂
Ak ti to neda vlc na PC tak na E2 ti to na tuty nepojde.
- - Boh s tebou - -
maverick2404

slax78 píše: 10 lis 2024 19:43 A nemáš tie linky viazane na MAC adresu boxu ?
To ma nenapadlo, zistím u poskytovateľa.
Vďaka za myšlienku.
maverick2404

mojzis píše: 10 lis 2024 19:45 Spekulantis 😂
Ak ti to neda vlc na PC tak na E2 ti to na tuty nepojde.
:05:
Odpovědět

Zpět na „Satelitní přijímače s operačním systémem Linux“